Batterij opslag

Onze high-end MyReserve matrix batterij (BMW) maakt gebruik van gelijkstroom en is inzetbaar met nagenoeg alle gangbare omvormers. Deze batterij is eenvoudig te installeren binnen uw zonnepanelen installatie!

 

Met de snelste reactiesnelheid en de hoogste batterij efficiency op de markt is deze MyReserve in staat om zelf-consumptie van vrije zonnestroom te verhogen en permanent de elektriciteitsrekeningen te verminderen.

MyReserve icm Fronius omvormer

HÈT ZONNESTROOM SYSTEEM VAN MORGEN!

Dankzij het modulaire concept zijn er bijna geen grenzen in termen van capaciteit en prestaties. Hoe meer opslagcapaciteit of vermogen nodig is, hoe meer componenten met elkaar verbonden kunnen worden.

Met de MyReserve thuis batterij sla je zelf je opgewekte energie op, zodat je deze kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. Wij voorspellen dat in 2025 alle huizen zijn voorzien van zonnepanelen met een thuisaccu en dat in 2050 alle huizen meer energie produceren dan dat ze verbruiken.

Opwekken - Managen - Opslaan

 • Produceer voortaan uw eigen groene stroom en zet de energieprijs voor de komende jaren vast.
 • Gebruik energie van de zon wanneer jij dat nodig hebt.
 • Stijging decentraal verbruik tot 80%.
 • Duurzame verlaging van de elektriciteitsfactuur.

MEER VOORDELEN

 • Geld besparen door minder energie van het net te gebruiken.
 • Vermindert de CO2 uitstoot.
 • Vermogen beschikbaar tijdens een black-out of in noodsituaties.
 • Energie onafhankelijk werken daar waar mogelijk.
 • Vermindering van de piekvraag.
 • Zonnestroom gebruiken als u het nodig heeft.
 • Grotere onafhankelijkheid.
 • Past op vrijwel alle omvormers.
 • Plug & play installatie.
 • 10 jaar productgarantie.

Wij helpen u graag met zonne-energie produceren, managen en opslaan! Alles rechtstreeks uit één fabriek, voorbereid op de toekomst en perfect op elkaar afgestemd.

ZONNEPANELEN

Wij werken uitsluitend nog met hoogwaardige Duitse en Nederlandse Glas-Glas zonnepanelen, want alleen dát levert u het hoogste rendement op!

SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen
SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen -2e Exloermond
SolarWatt MyReserve thuis batterij
SolarWatt MyReserve thuis batterij

LI-ION

De MyReserve is gebaseerd op li-ion-accu’s en kan worden geïnstalleerd tussen de zonnepanelen en de omvormer, die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom geschikt voor elektrische apparaten.

AWARD

SolarWatt is door de Duitse Raad voor Vormgeving onderscheiden voor zijn innovatiekracht. Het bedrijf viel bij de prestigieuze German Innovation weer twee keer in de prijzen met het MyReserve-opslagsysteem.

Ook is de Matrix thuis batterij bekroond met de eerste prijs tijdens de Innovation Award 2015 en 2016. En in 2017 is de MyReserve in Duitsland tot het ‘product van het jaar’ uitgeroepen,  Top Brand Photovoltaic Storage (EuPD Research).

Tevens is De MyReserve Matrix-zonne-accu van Solarwatt is door lezers van het Duitse vakblad elektrobörse smarthouse uitgeroepen tot Product of the Year 2018 in de categorie Renewable Energies.

ENERGIETRANSITIE

De overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, de  zogenoemde energietransitie, is alleen mogelijk met inzet van opslagsystemen. Anders ontstaan er problemen met het energienet.

In Nederland is energieopslag momenteel economisch niet voordelig. Salderen levert veel meer op. Maar we moeten toch naar die energietransitie en die is alleen te realiseren met opslagsystemen. Het is daarom belangrijk goed na te denken over de verschillende aspecten van energie opslagsystemen, zoals kwaliteit, levensduur en veiligheid.

We moeten systemen op elkaar afstemmen en het monitoren en sturen van energiestromen naar verschillende gebruikers mogelijk maken. Een ander aspect van ‘het huis als energiecentrale’ is de veiligheid van de systemen. Hier is nog niet veel aandacht voor.

Niet veel mensen realiseren zich dat systemen steeds meer verbonden zijn  met internet. Hoe veilig is dat? Zijn de systemen niet te hacken?

ENERGIEREVOLUTIE

We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar het opslaan van zelf-opgewekte energie, zeker nu de versobering van de salderingsregeling steeds dichterbij komt.

GroenOpgewekt 5.0 verwacht daarom een ware energierevolutie waarvan de ingebruikname van de eerste MyReserve in Nederland – door nota bene een vertegenwoordiger van een van de meest vooraanstaande netbeheerders (Enexis) in Nederland – het startschot is geweest in het voorjaar 2015.

De introductie is de eerste stap in het realiseren van onze missie: alle Nederlandse huishoudens in 2025 in staat stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.

MATRIX

SolarWatt, De Duitse pionier op het gebied van zonne-energie opwekking en -opslag, presenteert ’s werelds eerste volledig modulaire opslagsysteem.

Het MyReserve Matrix-opslagsysteem is ongeëvenaard op het gebied van capaciteit en vermogen. Hij is vrijwel overal toe te passen, van eengezinswoning tot en met een industriële omgeving.

Het MyReserve Matrix-opslagsysteem bestaat uit twee elementen, beide slechts zo groot als een schoenendoos. De Pack-accumodule en de Command-regelmodule.

In de MyReserve Command bevinden zich alle verbindingen, sensoren en software. Het volledige systeem is gebaseerd op deze twee basisbouwstenen. Als gebruikers meer opslagcapaciteit of vermogen nodig hebben, is het mogelijk om een onbeperkt aantal MyReserve Pack- of Command-modules te combineren.

Matrix batterijopslag MyReserve SolarWatt
Matrix batterijopslag – MyReserve.

Dit maakt zeer kleine configuraties mogelijk of grotere configuraties tot wel 2 MWh. Dankzij de eindeloze schaalmogelijkheden, is dit opslagsysteem overal toe te passen.

Wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op.

SOLARWATT

SolarWatt is voor bijna 100% procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Stefan Quandt
Stefan Quandt