Batterij opslag

TeamGO installeert hèt batterij opslag-systeem ‘van morgen’ aanvullend EV laadpalen, zonnepanelen en energie beheersystemen – het brein in uw huis en pand!

BTW Teruggave op Thuisbatterijen

Begin januari 2024 is door de overheid bekendgemaakt dat consumenten nu de mogelijkheid hebben om de BTW op thuisbatterijen terug te vragen, ongeacht of ze zonnepanelen bezitten.

BTW Teruggave – Wat betekent dit?

De recente ontwikkeling dat consumenten de BTW op hun thuisbatterijen kunnen terugvragen, ook als ze geen zonnepanelen hebben, is een belangrijke stimulans. Het maakt de investering in deze technologie toegankelijker en aantrekkelijker voor een breder publiek. Dit is een zeer positief signaal vanuit de overheid dat zij investeert in de transitie naar duurzame energiebronnen.

Randvoorwaarden

De belangrijkste randvoorwaarden en stappen voor het terugvragen van BTW op een thuisbatterij

 1. Dynamisch energiecontract: Het is vereist om een dynamisch energiecontract af te sluiten, dat op naam staat van de aanvrager.
 2. Energie handel – ‘Traden’: Er moet energie gunstig worden ingekocht en tegen een hogere prijs worden verkocht.
 3. Kleine ondernemersregeling (KOR): Na de aanschaf van de thuisbatterij kan de KOR van toepassing zijn, waardoor men bij een jaaromzet van minder dan € 20.000 vrijstelling krijgt voor BTW-aangiften. Op naam van de aanvrager mag ook niet eerder al een BTW teruggave via de KOR gedaan zijn voor zonnepanelen.
 4. Documentatie nodig voor teruggave: Onder andere een kopie van de factuur van de batterij, informatie over de aansturing software en een kopie van het dynamische energiecontract zijn nodig voor BTW teruggave.

Energie handel – ‘Traden’

Bij de BTW teruggave op een thuisbatterij speelt het ‘traden’ van elektriciteit een sleutelrol. Dit houdt in dat je als consument met een dynamisch energiecontract actief elektriciteit koopt en verkoopt. Dit proces maakt je in de ogen van de Belastingdienst een BTW-ondernemer, wat noodzakelijk is om de BTW op je thuisbatterij terug te kunnen vragen.

De betrokkenheid bij dit ‘traden’ wordt vaak geautomatiseerd door Energie Management Systemen (EMS), waardoor het handelen in elektriciteit efficiënt en automatisch verloopt.

Voordelen voor Consumenten

Met deze maatregel kunnen consumenten aanzienlijk besparen op de aankoop van een thuisbatterij. Dit maakt het een aantrekkelijke investering die niet alleen financieel voordelig is, maar daarnaast ook bijdraagt aan een groene toekomst.

I-Well batterij geplaatst in Meppel door GroenOpgewekt bij Parts Express in Meppel
70 kWh batterij opslag voor Parts Express in Meppel

ALLES VOOR EEN ‘SLIMME’ ENERGIEHUISHOUDING!

Een rendabel accuopslag systeem voor opslag van zonne-energie, peakshaving, load balancing of net-balancering. Hiermee is het mogelijk meer balans te krijgen in vraag en aanbod naar energie en het opvangen van piekmomenten.

Voorkom netcongestie en wek je eigen energie op met zonnepanelen en beheer dit met een slim management systeem en batterij opslag

indak zonnepanelen
IJSSELMUIDEN (KAMPEN)

Onze nieuwe generatie opslag, de Battery flex, ziet er niet alleen mooi uit, het in Duitsland geproduceerde elektriciteit-opslagsysteem is tevens eenvoudig te installeren en de prijs per kWh is zeer concurrerend. De opslag capaciteit vanaf 4.8 kWh is eenvoudig modulair uitbreidbaar! Hieronder een voorbeeld van een opslagcapaciteit van 9.6 kWh.

SolarWatt premium partner Groenopgewekt uit Meppel en Hengevelde levert battery flex batterij

De ‘energiemanager’ maakt de integratie van energiestromen en gadgets in huis mogelijk, zoals zonnepanelen, batterijen, elektrische warmtepompen en EV-laadboxen. Daarnaast is ons batterij-opslag systeem voor zonnepanelen bezitters – zakelijk of particulier – inzetbaar met nagenoeg alle gangbare omvormers, en het is ook een mooie aanvulling op onze zonne-carports!

ORANJEWOUD (HEERENVEEN)

Batterij opslag van BMW en SolarWatt bij GroenOpgewekt

Een huishouden dat zonnepanelen installeert voor opwekking, een elektrische warmtepomp om olie- of gasketels te vervangen en een EV koopt in plaats van een auto op benzine kan de CO2-uitstoot met 89% verminderen.

De battery flex, omdat er veel energie in past!

Met de Battery flex vergroot je merkbaar de zelfstandigheid en het eigen verbruik van jouw huishouden. Overtollige energie wordt opgeslagen en is beschikbaar wanneer je deze nodig hebt. Met ons batterij-opslagsysteem hoeft er niets meer verloren te gaan!

7,2 kWh batterij opslagcapaciteit

4 x winnaar FD GAZELLE award!

GroenOpgewekt mag zichzelf met trots FD Gazelle AWARD winnaar 2020, 2021, 2022 en 2023 noemen, dat betekent dat wij nu 4 jaar op rij bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen, we de juiste koers varen en financieel gezond zijn! Een prijs georganiseerd door Financieel Dagblad.

oplaadpunt(en) voor de auto EV

Je elektrische auto opladen met je eigen zonnestroom: Dat geeft een goed gevoel. En hoewel het met de huidige salderingsregeling voor de portemonnee niet uitmaakt waar de stroom vandaan komt, weten we dat die regeling ooit zal eindigen. Vanaf dat moment wordt het slimmer om de zelf opgewekte stroom voorrang te geven boven stroom van het net. Ook mooi in combinatie met een energiedak van GroenOpgewekt.

BORNE (HENGELO)

Energie voor alles en iedereen

De interactie tussen de Battery flex en het intelligente energiebeheer van de Manager flex verhoogt je eigen verbruik en geeft je de volledige controle over jouw energiehuishoudenZonnepanelen en battery flex batterijopslag slim beheren met het SolarWatt energie management systeem

Steeds meer eigenaren van zonne-energie systemen vertrouwen op elektriciteitsopslag om zichzelf onafhankelijker te maken van een energieleverancier en om hun energiekosten te verlagen. Internationaal groeit markt voor batterijopslag dan ook al een aantal jaren onafgebroken. Met de nieuwe generatie van elektriciteit opslagsystemen Battery flex gaat de kwaliteit, de flexibiliteit en het design van onze producten naar een hoger niveau. 

Kwaliteit gemaakt in Duitsland

Battery flex staat voor de optimale combinatie van hoogwaardige automotive batterijcellen van BMW met Solarwatt’s jarenlange knowhow van energieopslag.
Originele componenten van de Duitse BMW premium autofabrikant worden gebruikt  om deze krachtige elektriciteit opslagsystemen voor particuliere huishoudens te fabriceren – en dezelfde kwaliteitsstandaarden als in de auto-industrie.
Met dank aan de samenwerking met BMW, profiteert u van maximale veiligheid en gunstige energieprijzen op de lange termijn. BMW garandeert ook milieuvriendelijke productie en voldoet aan alle sociale normen in de hele supply chain.

Battery flex staat voor flexibiliteit

Ons nieuwe elektriciteit opslagsysteem is flexibel wat betreft systeemtopologie: momenteel hebben we de SolarWatt Battery flex in ons assortiment als een eenfasige AC-variant; de driefasige AC-variant en de DC-hybride modellen volgen nog.

Ons streven is om in iedere situatie de optimale oplossing te kunnen bieden.

Met de de Battery flex blijven we vertrouwen op de bewezen eenvoudige schaalbaarheid van het elektriciteit opslagsysteem, waardoor het mogelijk is om ons productassortiment precies af te stemmen op het zonne-energie systeem en de behoeften van u als klant.
Bij de eenfasige Battery Flex is het mogelijk om de drie basiseenheden uit te breiden met ieder maximaal acht batterijpacks van 2,4 kWh
Bij de driefasige Battery flex kan worden opgeschaald tot een maximum van tien basiseenheden met ieder maximaal tien batterijpacks, dit komt overeen met een realiseerbaar totaalvermogen tot 240 kWh.
Via een internetverbinding kunnen nieuwe functionaliteiten en software-updates worden geüpload. Met zijn esthetische design, past de Battery flex perfect binnen de leefomgeving van onze klanten. De energie-opslagunit is geluidsarm, onderhoudsvrij, spatwaterdicht en stofdicht (IP54).

Past perfect in het systeem

In interactie met de Energie Manager is het eigen verbruik van het totale energiesysteem geoptimaliseerd, rekening houdend met andere componenten zoals een warmtepomp of een oplaadpunt voor een elektrische auto, en volgens de specifieke wensen van de klant.

Zonder de SolarWatt Energie-Manager, optimaliseert de Battery flex het eigen verbruik door het uitlezen van de AC-sensor.

GROENOPGEWEKT, BMW EN SOLARWATT partners voor de ‘hoogste kwaliteit!’

Met SolarWatt en BMW hebben we de perfecte partner voor de beste thuisaccu. Ontwikkelt en geproduceerd met batterijcellen uit de automotive industrie. Producten ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen ten aanzien van functie, prestaties en kwaliteit.

MARKELO

Een batterij in combinatie met onze EnergieManager maakt het mogelijk om binnen uw volledige energie- huishouden het eigenverbruik nog verder te optimaliseren. Naast de batterij kan ook andere apparatuur zoals een warmtepomp, elektrische auto of elektrisch boilervat perfect worden geïntegreerd en volledig automatisch worden aangestuurd.

Uw zonnestroom maximaal benutten was nog nooit zo eenvoudig!

Check ook onze BIPV energiedaken -en BIPV overkappingen, of onze ambassadeurs reviews en zonnepanelen actie!  

HET ZONNE-ENERGIESYSTEEM VAN MORGEN!

Met een batterij vergroot je je eigen zonne-energie gebruik aanzienlijk, tot wel 90% eigen gebruik/consumptie. Je houdt hiermee je eigen opgewekte zonne-energie’ zoveel mogelijk bij jezelf en maakt je daarmee nog minder afhankelijk van je energieleverancier!

Vraag vrijblijvende offerte aan

Opslag van energie vormt de basis voor een duurzame energiehuishouding. Door je eigen opgewekte zonne-energie op te slaan, kunt u alle stroom ook op de momenten gebruiken wanneer er geen duurzame productie is, of bewaren wanneer u even geen energie verbruikt.

MODULAIRE BATTERIJ OPSLAG

Onze batterij is eenvoudig te installeren binnen uw zonnepanelen installatie en ook modulair uitbreidbaar. Hij kan ook buitenshuis worden geïnstalleerd, dankzij de afdichting en antidiefstal beveiliging. Elk huishouden kan nu zijn volledige energievoorziening integreren, controleren en optimaliseren met ons slimme energiemanagement beheer systeem.

Met de snelste reactiesnelheid en de hoogste batterij efficiëntie op de markt is deze batterij in staat om zelf-consumptie van vrije zonnestroom te verhogen en permanent de elektriciteitsrekeningen te verminderen, in combinatie met het slimme energiemanagement beheer systeem.

GROENOPGEWEKT

Wij helpen u (en onze ambassadeurs) met het opwekken, beheren en opslaan van complete zonne-energie systemen. Alles voorzien van eerlijke en slimme kwaliteit producten, producten rechtstreeks uit de Nederland en Duitsland en voorbereid op de toekomst!

HENGEVELDE (OV.)

Als pionier in zonne-energie en specialist van het Noorden, adviseren, ontwerpen, leveren en installeren wij complete Nederlandse en Duitse zonnepanelen installaties bij bedrijven en particulieren.

Dankzij het modulaire concept zijn er bijna geen grenzen in termen van capaciteit en prestaties. Hoe meer opslagcapaciteit of vermogen nodig is, hoe meer componenten met elkaar verbonden kunnen worden.

ABN AMRO SNEEK

Wij voorspellen dat in 2025 alle huizen zijn voorzien van zonnepanelen met een thuisaccu en dat in 2050 alle huizen meer energie produceren dan dat ze verbruiken.

TIENDEVEEN (HOOGEVEEN)

SLIMME ENERGIEMANAGER

De Energiemanager is de hoeksteen van het gedecentraliseerde zonne-energie systeem. Het brein van het decentrale energiesysteem. De Energy Manager wordt geïnstalleerd in de meterkast en verbonden met het internet.

Met de passende componenten heeft u dan alles gemakkelijk in de hand: bewaking van de zonne-energie installatie zelf, flexibel aan- en uitschakelen van apparaten en een dynamisch beheer van ingevoerde data met tijdelijke opslag van overtollige stroom. Het geheel werkt systematisch tot in het kleinste detail.

EXTRA VOORDELEN

 • Geld besparen door minder energie van het net te gebruiken
 • Vermindert de CO2 uitstoot
 • Vermogen beschikbaar tijdens een black-out of in noodsituaties
 • Energie onafhankelijk werken daar waar mogelijk
 • Vermindering van de piekvraag
 • Zonnestroom gebruiken als u het nodig heeft
 • Grotere onafhankelijkheid
 • Past op vrijwel alle omvormers
 • Plug & play installatie
 • Het systeem kan niet worden gehackt
 • 10 jaar productgarantie
 • Na 10 jaar nog minimaal 80% van de oorspronkelijke prestatie

Door alle veiligheidsvoorzieningen zijn alle mogelijke veiligheidsrisico’s afgedekt en is uw veiligheid en die van uw naasten gewaarborgd.

LI-ION

De MyReserve is gebaseerd op li-ion-accu’s en kan worden geïnstalleerd tussen de zonnepanelen en de omvormer, die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom geschikt voor elektrische apparaten.

ENERGIETRANSITIE

De overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, de  zogenoemde energietransitie, is alleen mogelijk met inzet van opslagsystemen. Anders ontstaan er problemen met het energienet. In Nederland is energieopslag momenteel economisch niet voordelig. Salderen levert veel meer op.

Maar we moeten toch naar die energietransitie en die is alleen te realiseren met opslagsystemen. Het is daarom belangrijk goed na te denken over de verschillende aspecten van energie opslagsystemen, zoals kwaliteit, levensduur en veiligheid. We moeten systemen op elkaar afstemmen en het monitoren en sturen van energiestromen naar verschillende gebruikers mogelijk maken.

Een ander aspect van ‘het huis als energiecentrale’ is de veiligheid van de systemen. Hier is nog niet veel aandacht voor. Niet veel mensen realiseren zich dat systemen steeds meer verbonden zijn  met internet. Hoe veilig is dat? Zijn de systemen niet te hacken?

ENERGIEREVOLUTIE

We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar het opslaan van zelf-opgewekte energie, zeker nu de versobering van de salderingsregeling steeds dichterbij komt.

GroenOpgewekt verwacht daarom een ware energierevolutie waarvan de ingebruikname van de eerste MyReserve in Nederland – door nota bene een vertegenwoordiger van een van de meest vooraanstaande netbeheerders (Enexis) in Nederland – het startschot is geweest in het voorjaar 2015.

De introductie is de eerste stap in het realiseren van onze missie: alle Nederlandse huishoudens in 2025 in staat stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.

HET MODULAIRE OPSLAGSYSTEEM

Het batterij-opslagsysteem (Battery Flex) is ongeëvenaard op het gebied van capaciteit en vermogen. Hij is vrijwel overal toe te passen, van eengezinswoning tot en met een industriële omgeving.

Matrix batterijopslag MyReserve SolarWatt
Matrix batterijopslag – MyReserve.

Dit maakt zeer kleine configuraties mogelijk of grotere configuraties. Dankzij de eindeloze schaalmogelijkheden, is dit opslagsysteem overal toe te passen. Wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op.

SOLARWATT

SolarWatt is voor bijna 100% procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. GroenOpgewekt is sinds 2011 gecertificeerd en gediplomeerd Premium Partner van SolarWatt.