Wist u dat?

Overgaan op zonnestroom is voor veel mensen vaak een ondoorzichtige en lastige materie. Hoe vergelijken we, hoe duurzaam zijn de producten, is de installatie wel veilig en wat kunnen de gevolgen zijn na aanschaf?

FEITEN

Let voor aanschaf altijd goed op de kleine letters, de weersinvloeden op de zonnepanelen en de gevolgen ervan, vochtproblemen en montage fouten. Vraag naar aantoonbare feiten en ervaringen? Wat zijn uw voor- en nadelen op de korte en lange termijn.

GARANTIE

Uit onderzoek blijkt dat de garantie voorwaarden van de meeste leveranciers geen concrete waarde vertegenwoordigen. Europese productaansprakelijkheid beperkt zich alleen tot bedrijven die in Europa hun producten fabriceren en bedrijven die producten in het Europese handelsverkeer brengen.

WIST U DAT?

  • Wat zijn garanties nog waard bij een faillissement?
  • Snelle terugverdientijd zegt niets over kwaliteit.
  • Welke garantie heeft u op de kWh opbrengst?
  • Wat is uw 25 jaar vermogensgarantie nog waard na 10 jaar?
  • Glas-folie zonnepanelen zijn niet bestand tegen vocht.
  • Glas-folie zonnepanelen hebben een dropdown, vaak al tussen de 5 en 10 jaar.
  • Dunne film claims kloppen niet, er zijn geen lange termijn bewijzen.

HAGELSTENEN

Een zomeravond, 23 juni 2016, die in zuidoost-Brabant met gitzwarte inkt in de lokale geschiedenisboeken terecht zal komen. Minimaal 1 miljard euro schade als gevolg van een storm die zijn weerga niet kent.

OPMERKELIJK

Opmerkelijk is dat één specifiek zonnepaneel de storm wel overleefde: het SolarWatt Glas-Glas zonnepaneel!

hagelstenen op zonnepanelen

VOCHTPROBLEMEN

Zonnepanelen met een plastic achterzijde (Glas-Folie zonnepanelen) laten makkelijk vuil en vocht door. Hierdoor wordt het vermogen elk jaar lager! Het rendement (kWh opbrengst) van deze zonnepanelen zal daardoor, in de loop van de tijd, dan ook sterk afnemen. Komt dit na 10 jaar voor, dan heeft u geen recht meer op de vermogensgarantie.

vocht
Vochtproblemen

MONTAGE FOUTEN!

De product en vermogens garantie vervalt bij een verkeerde montage van uw zonnepanelen. Indien de installateur met de knieën of handen op uw zonnepanelen steunt zijn de kwetsbare zonnecellen (Glas-Folie) naar ‘alle waarschijnlijkheid’ voorzien (onzichtbare) schade en zal het vermogen spoedig gaan afnemen. Ook het gebruik van zuignappen is uit den boze.

Verkeerde montage zonnepanelen
Beschadiging zonnecellen.
montage zonnepanelen
Beschadiging zonnecellen.
Zuignap gebruik bij zonnepanelen
Beschadiging zonnecellen.

VOORDELEN

Uit recent onderzoek blijkt dat 78% bereid is extra te betalen voor een koopwoning mét zonnestroom, gemiddeld zo’n € 7.000,00

DUURZAAM

Maar liefst 90% van ons voedsel en onze gebruiksgoederen (95% zonnepanelen) wordt per schip over zee aangevoerd. De meeste zeeschepen zijn zeer vervuilend. De gezamenlijke roetuitstoot van de 17 grootste containerschepen is net zo groot als die van alle auto’s op aarde. 

Film: “Shipping vanuit de ruimte”

Containerschepen verbranden de meest smerigste brandstof op onze planeet, de neerslag van roetdeeltjes versnelt het smelten van het resterende ijs op de Noordpool.

Duurzaam varen