Infrarood

Onze infrarood warmtepanelen zijn van absolute wereldtop, het is de doorbraak in de energie sector en een goed alternatief voor gasstook in de bouw.

Blog 29 mei 2018: Energiecommissaris Ruud Koornstra.

Je huis verwarmen met infrarood is goedkoper, comfortabeler, duurzamer, mooier en gebruiksvriendelijker. En de investering die je ervoor moet doen is ook veel kleiner dan de meeste mensen denken. Lees hier de volledige blog.

Ruud Koornstra
Ruud Koornstra

En waarom ben ik nou zo enthousiast? Nou, ik heb ze zelf ook…

VOORDELEN

 • Kennis, ervaring en expertise.
 • Verwachte levensduur + 25 jaar.
 • Lage energiekosten.
 • Hoog rendement.
 • Verwarmt de massa.
 • Geen onderhoud en geluid.
 • Verbetering energielabel.
 • Zeer lage bouwkosten.
 • Goed voor de gezondheid.
 • Geen kans op koolmonoxide.
 • Schimmeldodend.
 • Bacteriën werend.
 • Geschikt voor zonnestroom.
Infrarood spotverwarming bij Accare in Assen
Assen – spotverwarming.

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op.

MASSA VERWARMING

Indien je de meubels en wanden aanraakt voelt het warm aan en dat is precies het verschil met traditionele verwarming waarbij de lucht wordt verwarmd. Bij infrarood wordt alles wat massa heeft, zoals muren, stoelen, tafels en ook de mensen zelf, verwarmd. Het is te vergelijken met zonlicht.

Met infrarood warmtepanelen wordt de warmte in de ruimte verdeeld en geabsorbeerd door de materie. Geen stof wordt geroerd en het menselijk welzijn wordt verhoogd.

TOEPASSINGEN

Onze infrarood warmtepanelen zijn geschikt voor uw woning, bedrijfspand, kantoor, fabriekshal, school, boot, camper, caravan, woning, garage, schuur, terras, atelier, recreatie-woning, veranda enz.

EIGENSCHAPPEN

Infrarood warmtepanelen brengen warmte over door middel van straling. Wanneer infrarood wordt geabsorbeerd door een object wordt dit object warm. Infraroodstraling verwarmt zo alle vaste elementen in een ruimte, die op hun beurt ook weer warmte afgeven aan de omgeving.

Door unieke eigenschappen is het mogelijk om het energieverbruik te verlagen. Dit zorgt voor een prettige temperatuurverdeling tegen aanzienlijk lagere verbruikskosten, gas en andere brandstoffen worden zo overbodig. Alle warmte wordt geproduceerd door middel van elektriciteit.

Door het lage stroomverbruik van onze infrarood panelen kunnen zij makkelijk worden gevoed door zonnepanelen, de besparing wordt daardoor nog groter!

TRADITIONEEL 

De meeste huizen en gebouwen zijn nog voorzien van een traditioneel verwarmingssysteem. Bij deze systemen dient lucht als transportmiddel van warmte. Bij verwarming middels het verbranden van gas, hout, kolen of olie, maar ook bij radiatoren, straalkachels en airco’s wordt lucht verwarmd.

Deze warme lucht stijgt vervolgens op, koelt daar af, daalt naar beneden als koude lucht die wederom opgewarmd dient te worden. Dit resulteert in grote temperatuurverschillen tussen de vloer (koude voeten) en het plafond (verspilling).

Deze warme luchtcirculatie bij traditionele verwarmingssystemen zorgt voor extra stof en bacteriën in de lucht, wat slecht kan zijn voor de gezondheid. Het regelmatig verversen (luchten van de ruimtes) zorgt voor extra energieverlies.

Glasatelier Ruinerwold 3 x 300 Watt infrarood warmtepanelen
Glasatelier – Ruinerwold.