Afbouw salderingsregeling bekend!

Minister Wiebes heeft op 30 maart 2020 het definitieve afbouwpad van de salderingsregeling bekendgemaakt. Eigenaren van zonnepanelen mogen vanaf 2023 ieder jaar 9 procent minder salderen en in 2031 niet meer salderen.

‘Een eigenaar van zonnepanelen mag vanaf 2023 – TNO rapport/ 20 maart 2020 – jaarlijks 9 procent minder salderen in plaats van de eerder voorgestelde 11 procent.’ In de periode 2023-2030 bedraagt de jaarlijkse afbouw 9 procent, waarna deze van het kalenderjaar 2030 naar 2031 de laatste stap van 28 naar 0 procent maakt om te zorgen dat het salderingspercentage vanaf 2031 daadwerkelijk 0 is.

GOED NIEUWS!

investeren in zonnepanelen blijft interessant!

GroenOpgewekt 5.0 bv verwacht dat er hiermee de komende jaren een eenvoudige, gebruiksvriendelijke regeling blijft bestaan.’ Daarmee blijft investeren in (Glas-Glas) zonnepanelen ook de komende jaren goed voor het klimaat én uw portemonnee!

Dat laatste is belangrijk – want om de energietransitie te versnellen – moet iedereen mee kunnen doen, aldus GroenOpgewekt 5.0.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie?

MEETINRICHTING VERPLICHT

Voor de afbouw van de salderingsregeling is het nodig dat alle kleinverbruikers een meetinrichting hebben die de afname en invoeding van elektriciteit op het net apart kan meten. Het wordt daarom verplicht dat kleinverbruikers een dergelijke meetinrichting hebben.

Kijk voor meer nieuws in ons archief.