CONSUMENTENBOND – zeer goed.

Nieuwsbrief

‘ZEER GOED’!

Alle, door De Consumentenbond, gedane inspecties van de zonnepanelen in de Duitse SolarWatt fabriek waren positief en zijn ‘zeer goed’ getest.

Alle zonnepanelen van SolarWatt onderscheiden zich in de test ten opzichte van andere geïnspecteerde partijen en bieden daarnaast de hoogste garanties en zekerheden.

De inspectie:

  • Controle van de componenten.
  • Verbinding van de cellen.
  • Samenvoeging van de componenten.
  • Eindafwerking van het paneel.
  • Kwaliteitscontrole op het afgegeven paneel.

In totaal werkten veertien zonnepanelen fabrikanten volledig en transparant mee aan het onderzoek. Hanergy, Yingly, Trini Solar en REC Solar stonden geen inspectie toe en hebben daarmee de schijn tegen.

10 jaar – drop down

Bij veel zonnepanelen daalt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant. Bij onze glas-glas zonnepanelen blijft het rendement ook na tien jaar gegarandeerd en minimaal 30 jaar hoog.

Wij zijn blij met de beoordeling ‘zeer goed’ van de Consumentenbond”! Het is goed dat de consumentenbond aangeeft dat het erg belangrijk is voor consumenten om naar de garanties te kijken. Probeer bij de leverancier altijd te achterhalen wie hiervoor ‘echt’ verantwoordelijk is.

SolarWatt

Solarwatt is een leidende speler op de Europese markt en produceert al meer dan twintig jaar hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen. Met de zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SolarWatt zich op de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf is voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Solarwatt garandeert u dat alle onderdelen van het systeem van de hoogste kwaliteit zijn. Alleen een goed gecombineerd zonnesysteem levert immers de grootste opbrengst!

Naast de productie en levering van zonnepanelen maakt SolarWatt decentrale energieoplossingen voor consumenten en bedrijven. Uniek daarbij is dat onze zonnepanelen, onze thuisaccu en ons energiemanagement één geïntegreerd systeem vormen.

Omdat SolarWatt bovendien voortdurend werkt aan nieuwe materialen en technieken, bent u gegarandeerd van de beste zonnepanelen voor uw huis of bedrijfspand. Samen met BMWi (de elektrische tak van het vermaarde automerk) bieden we ons energiesysteem overigens ook aan in Carport Systemen voor elektrische auto’s als de BMWi3 en BMWi8.

Garanties

Solarwatt staat borg voor de garanties. Dat lijkt een triviale opmerking, maar dat is het niet. Veel zonnepanelen van buiten Europa worden direct door installateurs of handelaren geïmporteerd, die daarmee voor garanties, milieunormen en productaansprakelijkheid binnen de Europese regels worden aangemerkt als ware ze fabrikant. Dat betekent dat zij uiteindelijk de garanties verstrekken. Het is natuurlijk aan de klanten om te bepalen waar ze de voorkeur aan geven. Wij denken dat het verstandig is om voor een investering voor minimaal 25 – 30 jaar vooraf te bedenken van wie u koopt en wat de garanties waard zijn.

30 jaar product én vermogensgarantie

Met Solarwatt glas-glas zonnepanelen kan een eind worden gemaakt aan de onzekerheid van consumenten die investeren in zonnepanelen. De unieke glas-glas zonnepanelen zijn – in tegenstelling tot gangbare panelen van kunststof – volledig van glas gemaakt. Hierdoor zijn ze veel beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaan ze langer mee.

25% meer opbrengst
 – 33% langere levensduur

De volledig glazen opbouw van de nieuwe-generatie zonnepanelen zorgt ervoor dat de platen hermetisch zijn afgesloten. Hierdoor laten de panelen geen vocht door, iets wat wel kan optreden bij standaardpanelen die gedeeltelijk uit folie bestaan. Ook kunnen ze vier keer meer gewicht aan dan de zogenaamde glas-folie zonnepanelen. De nieuwe-generatie zonnepanelen van Solarwatt levert u gegarandeerd een 25 procent hogere opbrengst en de levensduur neemt met 33 procent toe.

Degradatie

Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd – en zéker na tien jaar – significant af. Bij een Solarwatt zonnepaneel blijft het rendement ook ná tien jaar nog hoog. De maximale vermogensafname per jaar is vastgelegd in de garantievoorwaarden. De Solarwatt PERC zonnecellen degraderen < 1% na 30 jaar.

Solarwatt werkt samen met de gerenommeerde, onafhankelijke instituten VDE en Fraunhofer Daarbij vinden er geregeld kwaliteitsinspecties plaats. Alle audits van Solarwatt zijn ‘zeer goed’ gecertificeerd.

zonnepanelen fabriek Duitsland, zeer goed getest door de consumentenbond - Meppel Steenwijk Hoogeveen Zwolle
SolarWatt GmbH -Dresden

Kijk voor meer nieuws in ons archief.