Een collectief aanbod zonnepanelen interessant?

Gebakken lucht

Krijgt u een aanbod om collectief zonnepanelen in te kopen en daarmee geld en moeite te besparen? Dat klinkt interessant! Maar in hoeverre bent u eigenlijk degene die profiteert van deze groepskortingen en wat krijgt u er precies voor terug? In deze nieuwsbrief zoomen we in op een aantal zaken die u moet overwegen bij een collectief aanbod.

Een scherpe deal?

De belangrijkste beweegreden om gebruik te maken van collectieve inkoop van zonnepanelen is het prijsvoordeel dat u kunt behalen. Echter bestaat een goed aanbod voor een zonnestroom-installatie uit veel meer dan een prijs.

Denk aan de enorme variatie en soorten zonnepanelen en omvormers, maar uiteraard ook aan de installateur, de diverse garanties, service na installatie en de mate waarin het totaalplaatje aansluit op uw persoonlijke situatie.

Collectief of maatwerk

Kiest u voor maatwerk, dan gaan wij – als erkend, ervaren en vakkundige installateur – met u ‘persoonlijk’ rond de tafel om gezamenlijk tot de meest geschikte samenstelling van producten voor uw installatie te komen. Daarin worden allerlei zaken in meegenomen die voor u als klant belangrijk zijn.

Uiteraard wordt er gekeken naar hoe uw dak optimaal benut kan worden, maar ook moet er gekeken worden naar de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de mate waarin uw systeem uit te breiden is of niet. Daarnaast wilt u ook eerlijk en ‘claimbare’ product- en vermogensgarantie, maar ook persoonlijke uitleg hebben van de diverse garanties.

Denk ook aan andere aspecten die voor u net zo belangrijk kunnen zijn, als: hoe ziet het legplan eruit? Hoe wordt de installatie aangesloten en hoe loopt het kabeltracé? Is uw groepenkast wel geschikt voor het aanleggen van een zonnestroom-installatie? Wat voor materialen worden er gebruikt? Welke garanties gelden er nu precies en wat zijn de verschillen tussen al deze garanties? Wordt er veilig gewerkt? Allemaal vragen die in een goed en persoonlijk adviesgesprek aan bod komen, zodat u weloverwogen en goed geïnformeerd tot een juist besluit kunt komen.

Bij een collectief aanbod is geen sprake van maatwerk gebaseerd op uw situatie en wensen. Overweeg daarom of het aanbod volledig aansluit bij uw huidige maar vooral ook toekomstige behoeften.

Levertijden en installatie

Als u gebruik maakt van een collectief aanbod bent u afhankelijk van de levertijden van leveranciers van producten en de drukte bij de installateur. Naast dat u geen invloed heeft op welke partijen hiervoor worden gekozen, moet u wachten tot er een plekje vrij komt in de planning.

In de praktijk is het niet ongebruikelijk dat dit proces meerdere maanden duurt. Houd hier rekening mee als u een bepaald moment in gedachten heeft voor de oplevering van uw systeem.

Service en garantie

Bij wie moet u terecht als uw systeem een storing heeft of als er een defect plaatsvindt? Bij de veiling aanbieder, de installateur of de leverancier? Hoe lang gelden de product-, vermogens- en installatie garanties en wat hoeden deze garanties nu exact in?

Ook de service – na installatie van een systeem – is bij collectieve aanbieding vaak een behoorlijk grijs gebied. Om “van het kastje naar de muur” verhalen, meerprijzen na schouw of tijdens installatie en onverwachte servicekosten te voorkomen wordt u aangeraden zeer goed de kleine lettertjes te lezen.

Toekomstbestendige installatie

Of toch liever een toekomstbestendig aanbod met ‘eerlijke transparante Europese garanties’ van een ‘vakkundig en lokale specialist’ volledig gebaseerd op uw wensen?

Wij kopen al onze zonnepanelen rechtstreeks in bij de fabriek in Duitsland en Nederland tegen de scherpste tarieven! Hebben ruim voldoende voorraad om binnen 4 tot 6 weken de zonne-energie installatie werkend op uw dak op te leveren, alles met onze ‘eigen mensen!’

Vraag vrijblijvende offerte aan
 

 

Kijk voor meer nieuws in ons archief.