“Nieuwste generatie” Glas-Glas zonnepanelen steeds meer toegepast

Nieuws Meppel – juni 2018.

De ‘nieuwste generatie‘ Glas-Glas zonnepanelen worden steeds meer toegepast!

Aangezien garanties, opbrengst en veiligheid belangrijker worden, lijken de dagen voor Glas-Folie zonnepanelen dan ook geteld.

Pouwel Slurink, directeur GroenOpgewekt 5.0, laat zijn licht schijnen over deze beide technieken en de ontwikkelingen in de zonnepanelen sector.

Glas-Glas zonnepanelen of Glas-Folie?

“Folie brandt, buigt en verweert sneller. Bij Glas-Folie zonnepanelen dringen vocht, zuurstof en schadelijke substanties, zoals ammoniak en schadelijke gassen, beetje bij beetje in het zonnepaneel en zorgen zo voor vermogensverlies (minder kWh-en).”

Bij Glas-Glas zonnepanelen is dit niet mogelijk: de zonnecel wordt perfect beschermd door twee glasplaten aan weerszijden van de cel.

De 'nieuwste generatie' Glas-Glas zonnepanelen worden steeds meer toegepast.
Nieuwste generatie Glas-Glas zonnepanelen

Doordat Glas-Folie zonnecellen kwetsbaarder zijn, worden ze bovendien blootgesteld aan trekspanning.

Hierdoor bestaat het risico dat ze scheuren. Als ze herhaaldelijk te lijden hebben onder trekspanning kunnen zogenoemde hotspots ontstaan, die het vermogen van het hele zonnepaneel negatief beïnvloeden.

Daarnaast scoren Glas-Glas zonnepanelen hoger op brandveiligheid: de plastic folie aan de achterzijde is vatbaarder voor brand. Glas-Glas zonnepanelen zijn daartegen bestand, omdat glas niet brandt.

Glas-Folie zonnepanelen zijn goedkoper en worden veelal aangeboden door huidige marktpartijen (ca 95%), omdat een snelle terugverdientijd eenvoudig verkoopt en de klant er toch vaak nog niet zoveel van begrijpt. Voorbeelden van Glas-Folie zonnepanelen zijn onder andere: Canadian Solar, Trina Solar, JinkoSolar, JA Solar etc…

En de garantie?

“Wij gebruiken alleen maar Glas-Glas zonnepanelen van SolarWatt en Exasun”, zegt Pouwel Slurink. Steeds meer ervaren wij problemen in de markt met de claimbaarheid van garanties op Glas-Folie zonnepanelen en de garantie op deze Glas-Folie producten zijn zeker nodig als ze al vroegtijdig niet meer functioneren.”

“Bij Glas-Folie zonnepanelen ontstaan namelijk veel vaker microcracks door bijvoorbeeld transport, extreme hagel of doordat een monteur er met zijn knie op leunt. Deze microcracks zijn met het blote oog niet zichtbaar en verergeren na verloop van tijd. Omdat deze schade vaak later boven water komt, valt dit vaak buiten de vastgestelde garantieperiode.

Wij ervaren deze problemen niet bij onze Glas-Glas zonnepanelen, dankzij de extreme duurzaamheid.

Glas glas zonnepanelen

GARANTIE CLAIMBAARHEID

Een voorbeeld van hoe belangrijk het is om vooraf te weten, wanneer je zonnepanelen aanschaft, wat de claimbaarheid is.

Garanties van ‘buiten Europa’ zijn juridisch niet te claimen!

KWALITEIT IS EEN KEUZE!

Voor klanten die duurzaamheid serieus nemen en op zoek zijn naar een kwalitatief, hoogstaand en passend antwoord.

Alles voor de lange termijn, voorbereid op de toekomst met het hoogste rendement en de ‘beste’ garantievoorwaarden!

Kijk voor meer nieuws in ons archief.