Zonne-energie! De oplossing voor verduurzaming in uw bedrijfsvoering.

Nieuws: Meppel juni 2018

Zonne-energie wordt door ruim de helft van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf gezien als oplossing voor verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS (TNS NIPO).

HOOFDCONCLUSIE

Gebrek aan kennis en financiële middelen zijn de hoofdredenen waarom het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nederland nog niet verduurzaamt. Onder mkb’ers bestaat bovendien onwetendheid over mogelijke subsidieregelingen en onzekerheid over de continuïteit van fiscale voordelen. Dat is de hoofdconclusie van het onderzoek van Kantar TNS dat uitgevoerd is in opdracht van Essent.

Verduurzaming

Kantar TNS heeft in opdracht van het energiebedrijf een online-onderzoek uitgevoerd onder 869 mkb-bedrijven in Nederland om meer te weten te komen over hoe zij aankijken tegen duurzaamheid en oplossingen om te verduurzamen. Zonne-energie is dus door ruim de helft van het mkb genoemd als oplossing, maar de kennis over de toepassing hiervan is laag ten opzichte van de spontane bekendheid van zonne-energie.

ZONNE-ENERGIE

Gevraagd naar de 5 bekendste oplossingen staat (led-)verlichting met 82% bovenaan en staat zonnestroom op de tweede plaats. 52% van het mkb noemt zonnestroom als bekendste oplossing. Bij de industrie en de landbouw is dit fors hoger met respectievelijk 67% en 64%.

9 van de 10 sectoren noemen verlichting als meest relevante oplossing. Enkel de landbouw noemt zonne-energie als relevantste oplossing (70% van de landbouwers vindt zonne-energie het relevantst). Wel noemen mkb’ers uit de industrie, de bouw en de auto en het transport zonne-energie als de op één na relevantste oplossing.

ZONNEPANELEN

Voor klanten die duurzaamheid serieus nemen en op zoek zijn naar een kwalitatief, hoogstaand en passend antwoord.

Alles voor de lange termijn, voorbereid op de toekomst met het hoogste rendement en de ‘beste’ garantievoorwaarden!

Verduurzaming met zonne-energie zonnepanelen

Bron: Solar Magazine

Kijk voor meer nieuws in ons archief.