ZONNEPANELEN ZAKELIJK

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen doe je samen met GroenOpgewekt, dáár kun je op vertrouwen!! Veel vastgoed beheerders, VVE’s, agrariërs, MKB-ers en inkoop collectieven gingen u voor.

Aanvullend EV laadpalen, solarcarports, warmtepompen en batterij opslag systemen met een energiemanagement systeem, álles voorbereid op de toekomst!

Transparant en deskundig!

GroenOpgewekt zorgt voor een nauwkeurige planning, het bouwtoezicht en de oplevering van de installatie! GroenOpgewekt verkoopt, begeleidt en adviseert ondernemers die duurzaamheid willen combineren met een interessante business case – All inclusive – alleen met de allerbeste kwaliteit materialen!

Parts Express Meppel krijgt Solarwatt zonnepanelen met batterijopslag van I-Well
Parts Express Meppel

VASTGOED BEHEERDERS EN WONINGCORPORATIES

Ook Vastgoed beheerders en woningcorporaties kunnen niet om zonnepanelen heen. GroenOpgewekt helpt vastgoed beheerders en woningcorporaties bij het realiseren van toekomstbestendig vastgoed met de hoogste impact op rendement, waar huurders direct van profiteren.

LENFERINK – COEVORDEN | 65 woningen voorzien van zonnepanelen

Voor vastgoed beheerders als REBO Vastgoed en Lenferink Vastgoed heeft GroenOpgewekt nu onder andere 140 woningen in Doetinchem, 40 woningen in Arnhem, 15 woningen in Apeldoorn en 64 woningen in Coevorden voorzien van complete hoogwaardige zonnepanelen installaties.

REBO – DOETINCHEM | 140 woningen voorzien van zonnepanelen
40 woningen in Arnhem voorzien van zonnepanelen
REBO – ARNHEM | 40 woningen voorzien van zonnepanelen

winst uit je woning – inkoopcollectief

GroenOpgewekt werkt nauw samen met Winst uit je woning in combinatie met gemeenten, om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Van vervuilend en verspillend naar zuinig en groen, zo versnellen we samen de energietransitie!

Voor Winst uit je woning heeft GroenOpgewekt nu 77 woningen in de Gemeente Hellendoorn en 55 woningen in de Gemeente Haaksbergen voorzien van complete hoogwaardige zonnepanelen installaties.

MEPPEL | Parts Express b.v. 220 ZONNEPANELEN + I-Well BATTERIJOPSLAG 70 KWH
MEPPEL | Parts Express > 220 ZONNEPANELEN + BATTERIJOPSLAG 70 KWH

MEPPEL | BATTERIJOPSLAG 70 KWH

MARKELO | 176 Glas-Glas zonnepanelen

3 x WINNAAR FD GAZELLE AWARD!

GroenOpgewekt B.V. mag zichzelf met trots FD Gazelle 2020, 2021 en 2022 noemen, dat betekent dat wij bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen, we de juiste koers varen en financieel gezond zijn. Een prijs georganiseerd door Financieel Dagblad.

GROENOPGEWEKT TOONAANGEVEND

GroenOpgewekt een begrip voor alle zonne-energie oplossingen binnen de zakelijke en particuliere sector, jarenlang toonaangevend in Noord- Oost- en Midden-Nederland vanuit onze vestiging in Meppel (Dr.)

Solarwatt zonnepanelen geplaatst in Haaksbergen en Hengevelde
HAAKSBERGEN | 655 Glas-Glas zonnepanelen
NIEUWLEUSEN | 128 Glas-Glas zonnepanelen

GroenOpgewekt 26+ jaar zonne-energie ervaring, van ontwerp t/m uitvoering- service-en onderhoud. Alles in eigen beheer of onder regie veilig gemonteerd en geïnstalleerd volgens SCOPE 12.

Dè specialist en pionier in zonne-energie, waar de klanten van vandaag de ambassadeurs van morgen zijn – en daar zijn wij trots op – check onze reviews ⭐⭐⭐⭐⭐

HARDERWIJK | 182 SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen
Van der Valk Hotel Exclusive Schiphol | Solarcarport
Van der Valk Hotel SCHIPHOL | Solarcarport
zonnepanelen, agrariërs kiezen steeds vaker voor Glas-Glas zonnepanelen van #Solarwatt
HENGEVELDE | 506 zonnepanelen
Het mooiste BIPV energiedak van NederlandIJsselmuiden
Bus Natuursteen – AMERSFOORT | 126 SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen

VAN GRIJS NAAR ‘SLIM’ GROEN PARKEREN!

Ook het zichtbaar verduurzamen van mobiliteit valt binnen onze scope, denk hierbij aan zonnerijwielstallingen en zonnecarports van E-Ports met gebouw geïntegreerde (B.I.P.V) zonnepanelen, aanvullend EV-laadpalen en/of laadpunten voor E-bikes.

Nu zonnevelden op agrarische grond steeds minder worden toegestaan en er steeds meer congestiegebieden bijkomen, is het een no-brainer om parkeerplaatsen te overkappen en te profiteren van de meerdere dubbelfuncties.

Meer en meer bedrijven met- en zonder zonnepanelen stappen over op een elektrische auto en daar horen ook laadpalen bij. Wij kunnen ervoor zorgen dat de auto’s slim opgeladen worden zonnestroom!

Hiermee versnellen wij de energietransitie door van grijze parkeerplaatsen ‘slimme’ groene zonnelaadstations te maken! Groen parkeren- opwekken- én opladen onder één glazen zonne-energiedak!

GroenOpgewekt sinds 2011 gecertificeerd Premium Partner van SolarWatt en Exasun.

ALLES IN ‘EIGEN HUIS.’

De solar-markt is in een snel tempo een specialisten markt geworden. Door continue technische innovaties binnen de gehele keten is het praktisch niet meer mogelijk om alle facetten (nog) te beheersen. Vandaar onze focus (sinds 2011) op ‘enkel en alleen’ zonne-energie, alleen met deze focus kun je je specialiseren.

“Wij worden steeds vaker gevraagd bij solar-projecten om specialistische kennis in te brengen. Ontwikkelaars en investeerders willen voor hun projecten de meest optimale opstelling en willen per onderdeel de beste oplossing.”

GroenOpgewekt | VerduurSaam écht Meppel

De coöperatie ‘VerduurSaam écht Meppel’ telt op dit moment een sterk samenspel van professionele adviseurs, partners en uitvoerders. Per project stellen we het voor úw specifieke verduurzaming ideale team samen. Mocht alsnog externe expertise gewenst zijn? Dan selecteren wij deze secuur en in overleg met u. En heeft u zelf goede ervaring met experts op het gebied van verduurzamen? Brengt u deze dan gerust in.

GroenOpgewekt lid van Verduursaam Echt Meppel | verduurzaming in bedrijf

‘VerduurSaam écht Meppel’ start met het integraal verduurzamen bij uw bedrijf. Maar we kijken ook naar het grotere plaatje. Maakt uw bedrijf deel uit van een bedrijventerrein? Dan inventariseren we in één moeite door vrijblijvend of u door energie-allianties met collega-bedrijven in uw bedrijvenpark synergetische verduurzaming kunt realiseren. Samen met enkele andere bedrijven of in de meest optimale situatie zelfs voor het complete bedrijvenpark. Samen op weg naar toekomstbestendige bedrijventerreinen in Meppel.

Solarwatt zonnepanelen in Nieuwleusen
Solarwatt zonnepanelen in Nieuwleusen

Eén ding is zeker, ondernemend Nederland gaat verduurzamen! En het mooie is, dat u met alle duurzame maatregelen die u neemt, ook nog eens flink bespaart. Niet alleen op uw CO-2 uitstoot, maar vooral ook op uw kosten! Met GroenOpgewekt laat u uw hele onderneming draaien op zonne-energie!

Ons team Solar Specialisten adviseert u graag de meest duurzame zonnepanelen installatie, aanvullend zonnecarports met laadpalen en accu’s

Vraag vrijblijvende offerte aan

Meer weten, neem gerust contact met ons op of bel 0522 853513

GroenOpgewekt is geregistreerd Solar-Specialist, voor u de garantie dat onze medewerkers goed opgeleide professionals zijn op het gebied van zonne-energie. Daarnaast zijn wij gecertificeerd Premium Partner van SolarWatt en Exasun. Hiermee bent u verzekerd van een goed advies, uitmuntende product- en servicekwaliteit en jarenlange ervaring- en expertise.
MARKELO | Glas-Glas zonnepanelen
HAAKSBERGEN | 655 x SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen
ABN AMRO Bank – SNEEK |80 x Exasun Glas-Glas zonnepanelen

Ervaring, kwaliteit en kennis!

✔ 5500+ bedrijven en particulieren maken al gebruik van GroenOpgewekte zonnestroom!
✔ Tot wel 25% meer rendement dan alle traditionele zonnepanelen en 30 jaar garantie!
✔ Gediplomeerd en gecertifieerd Solar Specialist en 26+ jaar zonne-energie ervaring! 

Neem contact op

Hieronder diverse verplichtingen en interessante subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf, wanneer u zonnepanelen zakelijk aanschaft:

ENERGIELABEL C | 2023

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1.3 of beter. Het aantal C-labels stijgt veel te langzaam en dus is het tijd voor actie! Door zonnepanelen te leggen op de grote lege daken klimmen kantoorgebouwen minstens een stap op het energielabel.

“Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.”

BENG | 2021

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen – BENG.

De nieuwe rekenmethode voor gebouwen – NTA 8800. De NTA 8800 bevat geen eisen aan de energieprestatie van gebouwen, maar is een bepalingsmethode waarmee wordt vastgesteld of aan de eisen wordt voldaan die zijn opgenomen in wet- en regelgeving.

Fiscale voordelen | 2021

In 2021 heeft de overheid het aantal subsidies en fiscale voordelen opnieuw uitgebreid en verhoogd. Daarmee willen ze ondernemers stimuleren om in zonnepanelen te investeren.

Overzicht van de meest voorkomende belastingvoordelen en subsidies zonnepanelen:

 • EIA | KIA | BIK | ISDE | SDE++ | Jonge landbouwers 
Naast een goed doordacht zonne-energie plan, voorzien van duidelijke en transparantie informatie, staan wij u ook graag bij met een goed advies over de verschillende subsidie mogelijkheden. Meer weten, neem dan gerust contact met ons op, of…
EMMEN | 88 x Glas-Glas zonnepanelen

1. EIA

Investeringen zijn een goede manier om de hoge belastingdruk te verlagen. De Energie-investeringsaftrek | EIA | is in het leven geroepen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Energiebesparende bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA subsidie zijn opgenomen in de Energielijst die jaarlijks gepubliceerd wordt door de RVO.

Zonnepanelen bezitters mogen eenmalig 45,5% van de totale investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Zonnepanelen zakelijk aanschaffen loont!

 • Voor kleinverbruikers (tot en met 3 x 80 Amp.), te plaatsen vermogen hoger dan 15.00 Wp.
KOEKANGE | 48 x SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen

2. KIA

Naast de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek | KIA | toepassen. De KIA is in het leven geroepen om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren.

 • Voor kleinverbruikers
 • Fiscaal voordeel maximaal 28%

Door middel van deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst.

URK | SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen

3. BIK

Om ervoor te zorgen dat bedrijven blijven investeren en waar mogelijk investeringen naar voren halen, is met ingang van 1 januari 2021, voor de duur van twee jaar de Baan-gerelateerde Investeringskorting | BIK | in werking. Een extra fiscaal voordeel van de BIK bedraagt 3.9% voor investeringen tot vijf miljoen euro en 1.8% voor het investeringsbedrag boven de vijf miljoen euro, per kalenderjaar.

 • Voor klein- en grootverbruikers
 • Voordeel 3.9% of 1.8% per kalenderjaar

4. ISDE

Bent u een rechtspersoon? Dan kunt u met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing | ISDE | uw gebouw verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelen project.

De subsidie voor zonnepanelen kunt u aanvragen vanaf 4 januari 2021 tot en met 31 december 2023. Voor 2021 is 40 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines. De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen.

 • Voor kleinverbruikers (t/m 3 x 80 Amp.), niet i.c.m. E.I.A.
 • Verbruik > 50.000 kWh
 • Subsidie eenmalig 12,5 cent per geïnstalleerde Wattpiek

5. SDE++

Met de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie | SDE++ |stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie. Met zonnepanelen ontvangt u voor een periode van 15 jaar een vergoeding per opgewekte kWh.
Zonnepanelen in combinatie met subsidie vormen dus een hele interessante business case voor ondernemers. Het doel van een grootverbruiker is dus zoveel mogelijk zonnepanelen installeren. U verdient dan drie keer geld: 1) subsidie per opgewekte kWh 2) uw energiekosten dalen en 3) de opgewekte energie die u niet verbruikt kunt u verkopen aan het net.
 • Voor grootverbruikers met aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère
 • Subsidie 15 jaar, een vergoeding per opgewekte kWh zonne-energie
Eindhoven – zonnerijwielstalling met SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen

6. Jonge Landbouwers

De overheid wil jonge landbouwers onder de 41 jaar stimuleren en ondersteunen. Daarmee kunnen zij beter inspelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving. Voor een investering in zonnepanelen kunt je als jonge landbouwer maximaal 20.000 euro subsidie krijgen. Met deze subsidie steunt de overheid agrarisch ondernemers bij een bedrijfsovername met de aanschaf van duurzame investeringen.

 • Voor klein- en grootverbruikers
 • Subsidie eenmalig maximaal € 20.000,-

De Jonge Landbouwsubsidie (JoLa) kun je combineren!

 • Ben je kleinverbruiker met een aansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère, dan kan je de JoLa combineren met de Energie investeringsaftrek en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.
 • Ben je grootverbruiker dan kan je de JoLa combineren met SDE++-subsidie.

Salderen en 2023

De dagen dat u meer energie opwekt met zonnepanelen dan verbruikt, worden verrekend met de dagen dat u minder opwekt dan verbruikt. Salderen is alleen mogelijk voor kleinverbruikers met een aansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère.
Het doel van een kleinverbruiker is dus om precies genoeg zonnepanelen te installeren en het jaarverbruik ‘0 kWh’ energie te krijgen. Dan ben je onafhankelijk van je energieleverancier.
Salderen vanaf 2023De regeling geldt tot 1 januari 2023. Daarna wordt de regeling langzaam afgebouwd.De afbouw van de salderingsregeling houdt in dat opgewekte elektriciteit die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet niet meer voor 100 procent worden verrekend met de aangekochte elektriciteit.
Salderen voor 2023 Eigenaren van zonnepanelen mogen vanaf 2023 ieder jaar 9% minder salderen en vanaf 2031 niet meer salderen.

 

‘De Volksbank’ Kampen – SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen
‘De Garage’ Meppel – 48 x SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen

Vraag vrijblijvende offerte aan