Uw bedrijf verduurzamen om uw duurzaamheid ambitie waar te maken of omdat het verplicht wordt gesteld door de overheid?
Eén ding is zeker, ondernemend Nederland gaat verduurzamen! En het mooie is, dat u met alle duurzame maatregelen die u neemt, ook nog eens flink bespaart. Niet alleen op uw CO-2 uitstoot, maar vooral ook op uw kosten!
Met GroenOpgewekt laat u uw hele onderneming draaien op zonne-energie! Onze Solar Specialisten adviseren u graag, alleen zonnepanelen of aanvullend laadpalen en accu’s! Meer weten, neem dan contact met ons op, of…
Vraag vrijblijvende offerte aan

- Check onze zonnepanelen in actie!
- Check onze google reviews!
- Zakelijke zonnepanelen projecten!
- Zakelijke zonneoverkappingen!

Ervaring, kwaliteit en kennis!
✔ 1550+ bedrijven en particulieren maken al gebruik van GroenOpgewekte zonnestroom!
✔ Tot wel 25% meer rendement dan alle traditionele zonnepanelen en 30 jaar garantie!
✔ Gediplomeerd en gecertifieerd Solar Specialist en 16+ jaar zonne-energie ervaring!
GroenOpgewekt B.V. mag zichzelf met trots FD Gazelle 2020 noemen, dat betekent dat wij bij de 772 snelst groeiende bedrijven van Nederland horen, we de juiste koers varen en financieel gezond zijn. Een prijs georganiseerd door Financieel Dagblad.
Diverse verplichtingen en interessante subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf.
ENERGIELABEL C | 2023
Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1.3 of beter. Het aantal C-labels stijgt veel te langzaam en dus is het tijd voor actie! Door zonnepanelen te leggen op de grote lege daken klimmen kantoorgebouwen minstens een stap op het energielabel.
“Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.”
BENG | 2021
Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen – BENG.
De nieuwe rekenmethode voor gebouwen – NTA 8800. De NTA 8800 bevat geen eisen aan de energieprestatie van gebouwen, maar is een bepalingsmethode waarmee wordt vastgesteld of aan de eisen wordt voldaan die zijn opgenomen in wet- en regelgeving.
Fiscale voordelen | 2021
In 2021 heeft de overheid het aantal subsidies en fiscale voordelen opnieuw uitgebreid en verhoogd. Daarmee willen ze ondernemers stimuleren om in zonnepanelen te investeren.
Overzicht van de meest voorkomende belastingvoordelen en subsidies zonnepanelen:
- EIA | KIA | BIK | ISDE | SDE++ | Jonge landbouwers

1. EIA
Investeringen zijn een goede manier om de hoge belastingdruk te verlagen. De Energie-investeringsaftrek | EIA | is in het leven geroepen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Energiebesparende bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA subsidie zijn opgenomen in de Energielijst die jaarlijks gepubliceerd wordt door de RVO.
Zonnepanelen bezitters mogen eenmalig 45% van de totale investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.
- Voor kleinverbruikers (tot en met 3 x 80 Amp.)

2. KIA
Naast de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek | KIA | toepassen. De KIA is in het leven geroepen om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren.
- Voor kleinverbruikers
- Fiscaal voordeel maximaal 28%
Door middel van deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst.

3. BIK
Om ervoor te zorgen dat bedrijven blijven investeren en waar mogelijk investeringen naar voren halen, is met ingang van 1 januari 2021, voor de duur van twee jaar de Baan-gerelateerde Investeringskorting | BIK | in werking. Een extra fiscaal voordeel van de BIK bedraagt 3.9% voor investeringen tot vijf miljoen euro en 1.8% voor het investeringsbedrag boven de vijf miljoen euro, per kalenderjaar.
- Voor klein- en grootverbruikers
- Voordeel 3.9% of 1.8% per kalenderjaar
4. ISDE
Bent u een rechtspersoon? Dan kunt u met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing | ISDE | uw gebouw verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelen project. De subsidie voor zonnepanelen kunt u aanvragen vanaf 4 januari 2021 tot en met 31 december 2023. Voor 2021 is 40 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines. De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen.
- Voor kleinverbruikers (t/m 3 x 80 Amp.), niet i.c.m. E.I.A.
- Verbruik > 50.000 kWh
- Subsidie eenmalig 12,5 cent per geïnstalleerde Wattpiek
5. SDE++
- Voor grootverbruikers met aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère
- Subsidie 15 jaar, een vergoeding per opgewekte kWh zonne-energie

6. Jonge Landbouwers
De overheid wil jonge landbouwers onder de 41 jaar stimuleren en ondersteunen. Daarmee kunnen zij beter inspelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving. Voor een investering in zonnepanelen kunt je als jonge landbouwer maximaal 20.000 euro subsidie krijgen. Met deze subsidie steunt de overheid agrarisch ondernemers bij een bedrijfsovername met de aanschaf van duurzame investeringen.
- Voor klein- en grootverbruikers
- Subsidie eenmalig maximaal € 20.000,-
De Jonge Landbouwsubsidie (JoLa) kun je combineren!
- Ben je kleinverbruiker met een aansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère, dan kan je de JoLa combineren met de Energie investeringsaftrek en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.
- Ben je grootverbruiker dan kan je de JoLa combineren met SDE++-subsidie.

Salderen en 2023


Vraag vrijblijvende offerte aan







Wij zijn geregistreerd Solar-Specialist, voor u de garantie dat onze medewerkers goed opgeleide professionals zijn op het gebied van zonne-energie. Ook zijn wij Premium Partner van SolarWatt en Exasun, hiermee bent u tevens verzekerd van een goed advies, uitmuntende product- en servicekwaliteit in combinatie met jarenlange ervaring- en expertise.