Overkapping van zonnepanelen

E-Ports in Meppel en E-Ports in Zoetermeer. zonnepanelen carport, zonnepanelen overkapping, zonnepanelen boothuis, gebouw geïntegreerde zonnepanelen (B.I.P.V.).

E-Ports b.v. ontwerpt en installeert – sinds 2013 onder eigen engineering en bouwbegeleiding – parkeervoorzieningen en overkappingen met gebouw geïntegreerde zonnepanelen – B.I.P.V.

Onze high-end kwaliteit overkappingen zijn allen voorzien van glazen, lichtdoorlatende gebouw geïntegreerde zonnepanelen met 1B1 veiligheidsglas.

Veilige bovenhoofdse parkeervoorzieningen en overkappingen met geïntegreerde zonnepanelen – modulair en op maat – vanaf 2020 onder de nieuwe bedrijfsnaam E-PORTS B.V. Ontstaan uit GroenOpgewekt 5.0 B.V Meppel en Seldenthuis Engineering B.V. Zoetermeer.

KWALITEIT, DUURZAAM EN ZEER FRAAI

De zonnepanelen zijn het hoogst gekwalificeerd op brandveiligheid (brandklasse A), volgens de IEC 61730-2 (UL790). Daarnaast beschikt het zonnepaneel over gecertificeerd 1B1 gelaagd veiligheidsglas!

Deze zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor bovenhoofdse toepassingen zoals carports en overkappingen – volgens NEN-EN 12600 (test voor glas voor gebouwen). Zonnepanelen met 30 jaar garantie op het product en vermogen!

Alles voorzien van de hoogste kwaliteit- en veiligheidseisen, volgens bouwbesluit en esthetisch zeer fraai!

Wat kunt u van ons verwachten?

Een uniek eigen ontwerp voorzien van constructie tekeningen- en berekeningen, draagkracht- en sterke berekening en wind- en sneeuwlast berekening.

Een zonnepanelen overkapping compleet gemonteerd, geïnstalleerd en geconserveerd, compleet turnkey opgeleverd onder eigen bouw begeleiding. 

Zonnepanelen Rijwielstalling – Eindhoven

OPTIES

Onze zonne-energie overkappingen geschikt voor fietsen en of auto’s, kunnen worden voorzien van elektrische laadpalen, houten of metalen zijwanden, rokersruimtes met of zonder zitbankjes, led verlichting, wandcontactdozen (E-Bike), batterij opslag en ‘standaard’ voorzien van thermisch verzonken staalwerk – volgens NEN-EN-ISO 1461. 

Daarnaast ook in elke, door u gewenste RAL kleur leverbaar, dit door middel van een twee laags poedercoating – volgens NEN 5254:2003. 

VOOR WIE?

Grootwinkelbedrijven, (semi)overheidsinstelling, vastgoed eigenaren, woningcoöperaties, energiecoöperaties, projectontwikkelaars, architecten, zorginstellingen en aannemers. 

CONTACT

  • E-Ports b.v. Meppel 
  • Blankensteinweg 110, Tel. 0522 853513
  • E-Ports b.v. Zoetermeer 
  • Willem Dreeslaan 436, Tel. 088 014444
Zonnerijwielstalling BIPV – Sevenum 2

VEILIGHEIDSGLAS

Bij zowel een carport als een veranda (overkapping) wil je dat het dak zonlicht doorlaat, zodat een open en lichte constructie ontstaat. De achterzijde van het zonnepaneel dient dan transparant te zijn om het zonlicht door te laten. Glas-glas zonnepanelen, waarbij de achterzijde van glas is – in plaats van een kunststof (plastic) achterzijde – bieden dan uitkomst.

Zeker niet ieder glas-glas (en zeker geen glas-folie) zonnepaneel is hiervoor geschikt!!

Als direct onder de zonnepanelen wordt doorgelopen, is het van belang dat deze zijn voorzien van veiligheidsglas. Alleen dan kan voorkomen worden dat er mogelijk letsel ontstaat als het zonnepaneel beschadigd door een externe factor. Denk bijvoorbeeld aan een vallende dakpan, tak van een boom of een auto die tegen de veranda/carport aanrijdt.

CERTIFICERINGEN

VEILIGHEIDSGLAS!

De door ons gebruikte ‘volledig glazen zonnepanelen’ zijn onderworpen aan de NEN-EN 12600 test voor glas voor gebouwen. Dit is de standaard beproeving methode voor de classificatie van vlakglas producten, waar zonnepanelen in deze toepassingen onder vallen.

Onze zonnepanelen hebben de test zeer goed doorstaan en zijn gelabeld als 1(B)1 veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas wel kan breken, maar dat het glas bij breuk bij elkaar wordt gehouden.

BRANDVEILIG!

Het is belangrijk dat door de toepassing van zonnepanelen de kans op (de verspreiding van) brand niet wordt vergroot. Daarom zijn deze zonnepanelen uitgebreid getest op brandveiligheid volgens UL 790. Ook deze volledig glazen zonnepanelen hebben de zwaarste testen doorstaan en hebben daarom Brandklasse A, de hoogst haalbare klasse!

Zonnegevels

Ons ‘volledig glazen zonnepanelen’ is ook uitermate geschikt om toe te passen op gevels van woningen en gebouwen – een zonnegevel. Op deze manier kun je het volle zonne-energie potentieel benutten. Voor deze toepassing is het uiteraard ook van groot belang dat het zonnepaneel is voorzien van veiligheidsglas. Zowel voor nieuwbouw en bestaande bouw is het mogelijk om zonnepanelen op de gevel toe te passen.

GroenOpgewekt 5.0 installeerde haar eerste zonnegevel in 2013!

Zonnegevel, zonnegevels, zonnepanelen op gevels
Zonnegevel 2013 – Meppel

BENG-Norm 2021

In de nieuwbouw wordt nu de EPC-norm gehanteerd, zoals omschreven in het Bouwbesluit. Deze bepalen de energieprestaties van de woning en waarbij bepaalde minimale prestaties worden geëist.  Om hieraan te voldoen worden, bijna altijd (excuus) zonnepanelen toegepast op het dak.

Echter vanaf 1 januari 2021 wordt de EPC-norm vervangen door de veel strengere BENG-norm. Om dan nog aan de norm te voldoen, zal enkel het toepassen van zonnepanelen op het dak vaak niet langer meer volstaan. Zonnegevels zullen vanaf 1 januari 2021 daarom ook veel vaker worden toegepast in de nieuwbouw dan nu nog het geval is.

Rijwielstalling VENLO 2014
Veranda MEPPEL 2019

BIPV

BIPV oplossingen (gebouw geïntegreerde zonnepanelen) zijn in het bijzonder interessant wanneer er onvoldoende dakvlak beschikbaar is, daarnaast heeft het vaak een dubbelfunctie en je verdient er ook nog geld mee. Onze Glas-Glas zonnepanelen vervangen de traditionele bouwcomponenten en doen geen afbreuk aan het oorspronkelijke ontwerp.

 

Zonnepanelen rijwielstalling

Hieronder diverse voorbeelden van gebouw geïntegreerde zonne-energie overkappingen. De opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet of is voor eigen gebruik.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust even contact met ons op.

Zonnerijwielstalling met zonnepanelen in Eindhoven
Zonnerijwielstalling – Eindhoven
Zonnerijwielstalling BIPV Oosterhout
Zonnerijwielstalling BIPV Sevenum 2016
Zonnerijwielstalling BIPV Oosterhout 2017
Zonnerijwielstalling BIPV Oosterhout 2017
Zonnerijwielstalling Venlo BIPV
Zonnerijwielstalling BIPV – Venlo 2
Zonnerijwielstalling BIPV 2015 – Venlo 1

Carport van zonnepanelen

Zonnepanelen carport Meppel
Zonnecarport BIPV 2013 – Vlijmen
SolarWatt zonnecarport met
Zonnecarport BIPV – Hagestein.
BMW zonnecarport systeem zonnepanelen solarwatt Meppel Zwolle Steenwijk zonnestroom Nijeveen Hoogeveen Kampen Assen Dwingeloo Ruinen Ruinerwold
Zonnecarport BIPV – Barendrecht.

Veranda van zonnepanelen

Zonneveranda BIPV – Meppel
Zonneveranda BIPV – Meppel

Toebehoren voorbeelden

Wij kunnen ook Nederlandse led-verlichting, elektrische oplaadpunten, batterij opslag, rokersruimte(n), zitbanken, fietsenrekken etc. toevoegen aan het ontwerp.

Neem gerust contact met ons op, er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

Nederlandse ledverlichting van EVA optic
Nederlandse LED verlichting aangesloten op de zonnepanelen
Zonnecarport met oplaadpunten voor de elektrische fiets
Oplaadpunten t.b.v. de elektrische fiets aangesloten op zonnepanelen
Elektrische laadpalen
Elektrische laadpalen voor de auto aangesloten op zonnepanelen

E-Ports in Meppel en E-Ports in Zoetermeer voorzien van SolarWatt construct zonnepanelen