Overkapping van zonnepanelen

Nog heel even geduld en onze nieuwe website www.eports.nl. is online! 

E-Ports in Meppel en E-Ports in Zoetermeer. zonnepanelen carport, zonnepanelen overkapping, zonnepanelen boothuis, gebouw geïntegreerde zonnepanelen (B.I.P.V.).

B.I.P.V. PARKEERVOORZIENING

E-Ports b.v. ontwerpt, bouwt en installeert turn-key, onder eigen engineering en bouwbegeleiding – High-end B.I.P.V. parkeervoorzieningen en overkappingen met gebouw geïntegreerde ‘glazen’ zonnepanelen (en oplaadpunten) bij bedrijven en (semi)overheden.

Solar Carport, carport met zonnepanelen, zonnepanelen overkapping
Solar Carport – E-Ports

Van onderzoeksfase, engineering, bouw, straatwerk, installatie, subsidie aanvraag, vergunningen, financiering tot en met service en onderhoud! Het team van E-Ports b.v neemt de volledige verantwoordelijkheid!

Direct offerte aanvragen

Wij leveren ‘maatwerk en modulaire’ overkappingen, welke welke oneindig koppelbaar zijn, met een minimaal aantal staanders. Je eigen ‘groen opgewekte’ stroom is direct te gebruiken voor je bedrijfspand, het opladen van elektrische auto’s, fietsen en scooters of je levert het terug aan het net.

PARKEERPLAATS ALS ENERGIEBRON!

Met onze B.I.P.V. parkeervoorzieningen, richt je je (bedrijfs)terrein efficiënter in en verduurzaam je de bedrijfsvoering! Een vier dubbel functie: droog parkeren, je eigen zonne-energie opwekken (en direct invoeden naar de verbruiker) en geld besparen, hogere EPC waarde en het zichtbaar verduurzamen van mobiliteit! 

Ben jij ook geïnteresseerd in B.I.P.V. parkeervoorzieningen of overkappingen (ook grootschalig) voor het parkeerterrein in jou gemeente of bij je bedrijf? 

Meer weten, neem gerust eens contact met ons op!

Bezoekadres

Engineering

Zonnepanelen carports, solarcarport, zonne-overkapping, carport met geïntegreerde zonnepanelen
Modulaire parkeervoorziening met geïntegreerde zonnepanelen.
Maatwerk zonnerijwielstalling, 2020 Eindhoven | BREAAM outstanding en Well Building Gold.

E-PORTS, SINDS 2014!

Wij hebben ruime ervaring met veilige, duurzame bovenhoofdse B.I.P.V. parkeervoorzieningen met gebouw geïntegreerde zonnepanelen.

In 2014 installeerden wij de ‘eerste zonnepanelen rijwielstalling van Nederland’ met Glas-Glas zonnepanelen in Venlo. Vanaf 2020 doen wij dit onder onze nieuwe bedrijfsnaam E-Ports b.v. Het E-Ports team monteert door heel Nederland, vanuit de vestigingen in Meppel en Zoetermeer.

KWALITEIT, DUURZAAM EN DESIGN!

Onze parkeervoorzieningen zijn hufterproof, voorzien van volledig glazen lichtdoorlatende zonnepanelen en gebouwd volgens bouwbesluit. Standaard voorzien van thermisch verzonken staalwerk, volgens NEN-EN-ISO 1461. 

Zonnepanelen van de hoogste kwaliteit en voorzien van 1B1 veiligheidsglas en de hoogste kwalificatie op brandveiligheid (brandklasse A), volgens de IEC 61730-2 UL790) volgens NEN-EN 12600. 

Rijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | Venlo – 2013

Onze zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor bovenhoofdse toepassingen (volgens NEN-EN 12600, test voor glas voor gebouwen) en hebben 30 jaar garantie op het product en vermogen! Alles voorzien van de hoogste kwaliteit, veiligheidseisen en esthetisch zeer fraai!

Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | Sevenum
Maatwerk – rijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen

Wat kun je van ons verwachten?

Een uniek ontwerp voorzien van constructie tekeningen- en berekeningen en draagkracht- en sterke berekening. Een zonnepanelen parkeervoorziening overkapping compleet bovengronds gemonteerd, geïnstalleerd en alle staaldelen geconserveerd – turnkey opgeleverd – alles onder eigen bouw begeleiding.

Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | Venlo 2

OPTIES

Onze zonne-energie overkappingen zijn geschikt voor fietsen en of auto’s, kunnen worden voorzien van elektrische laadpalen, houten of metalen zijwanden, rokersruimtes met of zonder zitbankjes, led verlichting, wandcontactdozen (E-Bike), batterij opslag etcetera.

Daarnaast ook in elke, door u gewenste RAL kleur leverbaar, dit door middel van een twee laags poedercoating – volgens NEN 5254:2003. 

Solarcarport, Solar carport, zonnepanelen carport, carport met zonnepanelen door heel Nederland
XL uitvoering

VOOR WIE?

Bedrijven, hotels, (groot)winkelbedrijven, (semi)overheidsinstelling, ziekenhuizen, scholen, autogarage bedrijven, vastgoed eigenaren, woningcoöperaties, energiecoöperaties, projectontwikkelaars, architecten, zorginstellingen en aannemers. 

VEILIGHEIDSGLAS

Bij zowel een carport als een veranda (overkapping) wil je dat het dak zonlicht doorlaat, zodat een open en lichte constructie ontstaat. De achterzijde van het zonnepaneel dient dan transparant te zijn om het zonlicht door te laten. Glas-glas zonnepanelen, waarbij de achterzijde van glas is – in plaats van een kunststof (plastic) achterzijde – bieden dan uitkomst.

En zeker niet ieder glas-glas (zeker geen glas-folie) zonnepaneel is hiervoor geschikt!

Als direct onder de zonnepanelen wordt doorgelopen, is het van belang dat deze zijn voorzien van veiligheidsglas. Alleen dan kan voorkomen worden dat er mogelijk letsel ontstaat als het zonnepaneel beschadigd door een externe factor. Denk bijvoorbeeld aan een vallende dakpan, tak van een boom of een auto die tegen de veranda/carport aanrijdt.

VEILIG & DE JUISTE CERTIFICERINGEN

VEILIGHEIDSGLAS!

De door ons gebruikte ‘volledig glazen zonnepanelen’ zijn onderworpen aan de NEN-EN 12600 test voor glas voor gebouwen. Dit is de standaard beproeving methode voor de classificatie van vlakglas producten, waar zonnepanelen in deze toepassingen onder vallen.

Onze zonnepanelen hebben de test zeer goed doorstaan en zijn gelabeld als 1(B)1 veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas wel kan breken, maar dat het glas bij breuk bij elkaar wordt gehouden.

BRANDVEILIG!

Het is belangrijk dat door de toepassing van zonnepanelen de kans op (de verspreiding van) brand niet wordt vergroot. Daarom zijn deze zonnepanelen uitgebreid getest op brandveiligheid volgens UL 790. Ook deze volledig glazen zonnepanelen hebben de zwaarste testen doorstaan en hebben daarom Brandklasse A, de hoogst haalbare klasse!

Modulaire parkeervoorziening – dubbel uitgevoerd

Energielabel C kantoren verplicht 2023

Per 1 januari 2023 geldt voor kantoren de energielabel C-verplichting. Voor kantoren moet dan minimaal energielabel C zijn geregistreerd. Het aantal kantoren dat voldoet aan deze verplichting neemt nog steeds toe. Maar voor het merendeel van de kantoren zijn er echter nog (grote) stappen te zetten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een beter energielabel te behalen en een duurzamer kantoorpand te realiseren. Het verduurzamen van een kantoorpand vereist vaak een initiële investering, maar leidt op lange termijn tot kostenbesparing. RVO biedt verschillende subsidies en regelingen om energiebesparende maatregelen te ondersteunen.

Er zijn kleine winsten te behalen, maar er zijn ook mogelijkheden om grotere winsten te behalen. Dit kan door het plaatsen van zonnepanelen op de daken en/of door middel van een investering in zonnegevels of zonnecarports (Solarcarports/ B.I.P.V. parkeervoorzieningen).

Zonnegevels

Onze ‘volledig glazen zonnepanelen’ zijn ook uitermate geschikt om toe te passen op gevels van woningen en gebouwen – een zonnegevel. Op deze manier kun je het volle ‘zonne-energie potentieel’ benutten. Voor deze toepassing is het uiteraard ook van groot belang dat het zonnepaneel is voorzien van veiligheidsglas. Voor zowel nieuwbouw en bestaande bouw is het mogelijk om onze zonnepanelen op de gevel toe te passen.

GroenOpgewekt 5.0 installeerde haar eerste zonnegevel in 2013!

Zonnegevel, zonnegevels, zonnepanelen op gevels
Zonnegevel 2013 – Meppel

BENG-Norm 2021

In de nieuwbouw wordt nu de EPC-norm gehanteerd, zoals omschreven in het Bouwbesluit. Deze bepalen de energieprestaties van de woning en waarbij bepaalde minimale prestaties worden geëist.  Om hieraan te voldoen worden, bijna altijd (excuus) zonnepanelen toegepast op het dak.

Echter vanaf 1 januari 2021 wordt de EPC-norm vervangen door de veel strengere BENG-norm. Om dan nog aan de norm te voldoen, zal enkel het toepassen van zonnepanelen op het dak vaak niet langer meer volstaan. Zonnegevels zullen vanaf 1 januari 2021 daarom ook veel vaker worden toegepast in de nieuwbouw dan nu nog het geval is.

Zonneveranda met geïntegreerde zonnepanelen | Meppel

BIPV

BIPV oplossingen (gebouw geïntegreerde zonnepanelen) zijn in het bijzonder interessant wanneer er onvoldoende dakvlak beschikbaar is, daarnaast heeft het vaak een dubbelfunctie en je verdient er ook nog geld mee. Onze Glas-Glas zonnepanelen vervangen de traditionele bouwcomponenten en doen geen afbreuk aan het oorspronkelijke ontwerp.

Zonnepanelen rijwielstalling

Hieronder diverse voorbeelden van gebouw geïntegreerde zonne-energie overkappingen. De opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet of is voor eigen gebruik. Wilt u meer weten? Neem dan gerust even contact met ons op.

Zonnerijwielstalling BIPV Oosterhout 2017
Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | 2017 – Oosterhout
Zonnerijwielstalling Venlo BIPV
Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | 2016 – Venlo 2
Zonnerijwielstalling geïntegreerde zonnepanelen | 2015 – Venlo 3

Rijwielstalling voorzien van zonnepanelen, zonnepanelen als dak

Carport van zonnepanelen

Modulaire parkeervoorzieningen/ carports | dubbel en enkel uitgevoerd
Zonnepanelen carport Meppel
Zonnecarport BIPV 2013
SolarWatt zonnecarport met
Zonnecarport BIPV | 2013
BMW zonnecarport systeem zonnepanelen solarwatt Meppel Zwolle Steenwijk zonnestroom Nijeveen Hoogeveen Kampen Assen Dwingeloo Ruinen Ruinerwold
Zonnecarport BIPV | 2014

Veranda van zonnepanelen

Zonneveranda BIPV – Meppel
Zonneveranda BIPV – Meppel

OPTIES

Wij kunnen ook Nederlandse led-verlichting, elektrische oplaadpunten, batterij opslag, rokersruimte(n), zitbanken, fietsenrekken etc. toevoegen aan het ontwerp.

Neem gerust contact met ons op, er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

Nederlandse ledverlichting van EVA optic
Nederlandse Ledverlichting
Zonnecarport met oplaadpunten voor de elektrische fiets
Oplaadpunten t.b.v. de elektrische fiets
Elektrische laadpalen
Elektrische laadpalen voor de auto

E-Ports in Meppel en E-Ports in Zoetermeer voorzien van SolarWatt construct zonnepanelen

Ik wil een offerte voor BIPV parkeervoorziening(en)

    Modulair enkel: 2.5 x 5.1 meter (1 auto) Modulair dubbel: 2.5 x 10.2 meter (2 auto's)
    Geef hier aan hoeveel parkeerplaatsen u wilt voorzien van onze modulaire carports. Modulair enkel: 2.5 x 5.1 meter (1 auto) Modulair dubbel: 2.5 x 10.2 meter (2 auto's)
    Wij maken 'samen met u' alle soorten BIPV overkappingen, denk hierbij aan complete rijwielstallingen etc.