E-Ports zonneoverkappingen van zonnepanelen

E-PORTS – SINDS 2014 | VANAF 2019 ONDER DE NIEUWE NAAM EN WEBSITE: WWW.EPORTS.nl

BIPV AWARD 2024!

E-Ports dingt mee met twee innovatieve projecten naar de felbegeerde BIPV Publieksaward. De BIPV Award bestaat om aandacht de trekken aan projecten die de pracht en kracht van BIPV duidelijk maken. E-Ports helpt jouw bedrijf te verduurzamen!

 1. Solarparking | Kompaan College Zutphen 
 2. Zonnepanelen rijwielstalling | Boom bv Meppel

Door het opwekken van zonne-energie met highend Solar-carports of Solar-rijwielstallingen zet je altijd een stap in de juiste richting, aanvullend laadpalen, EMS en batterijopslag.  

zonnecarport, zonnefietsenstalling met zonnepanelen voor Prologis Europe in Eindhoven
Prologis Europe BV | Solar rijwielstalling
PostNL Nieuwegein | SolarCarport – SolarParking
Fietsenstalling met zonnepanelen (BIPV) voor fietsen bij het Kompaan College in Zutphen in opdracht van Jansman Bouw bv
Kompaan College Zutphen | Solar rijwieloverkapping
De mooiste solarcarport van Nederland
Geitenbelang bv Hazerswoude Rijndijk | Solarparking B.I.P.V

MAAK VAN JE PARKEERPLAATS EEN ‘SLIMME ENERGIEBRON!’ 

Steeds meer Hotels, Gemeentes, provincies, MKB-ers, ziekenhuizen, scholen etc. zien de combinatie van zonne-energie met parkeerruimtes (Solar-carports) als een manier om te kunnen bijdragen aan hun duurzaamheidsambities die voortkomen uit het Klimaatakkoord.

E-Ports – één aanspreekpunt!

Als opdrachtgever draag je de complete bouw van een project aan ons over, turnkey! E-Ports neemt alle taken op zich die daaraan verbonden zijn, overzichtelijk vanaf begroting tot en met de oplevering. Onder andere ook de wet- en regelgeving, bestemmingsplannen etc. Overleg met gemeenten, het indienen van bouwaanvragen en het regelen van benodigde vergunningen. We weten de juiste wegen te bewandelen en nemen je daarmee veel bouwzorgen uit handen.
Team E-Ports neemt de volledige verantwoordelijkheid!
E-Ports installeert zonnecarports en zonne-overkappingen door heel Nederland, alles voorzien van (geïntegreerde) ‘glazen’ zonnepanelen met ‘echte’ Europese garanties! Onder ‘eigen’ engineering en bouwbegeleiding!

Van der Valk Hotel Schiphol
Solarparking – Amsterdam

Solarcarports

solarcarport als rijwielstalling in Meppel, doorn heel nederland geïnstalleerd
Meppel – Boom BV

Mennekes laadpaal in combinatie met solar carports, carports met zonnepanelen

Eindhoven – Prologis Europe BV

Slimme energiebron EV laadplein
EV-carport met geïntegreerd zonnepanelen dak – B.I.P.V.

Van der Valk Hotel Exclusief gaat verbouwen! Update bouwwerkzaamheden uitbreiding hotel Schiphol A4 - tot aan einde van het jaar 2020.

Eindhoven | DC4 genomineerd voor de BREEAM awards 2021!Solarcarport, zonnecarport, energiebron, energiedak

Meppel | Rijwielstalling met een gebouw geïntegreerde zonnepanelen dak en oplaad mogelijkheden voor E-Bike en EV.

Duurzaam, energierijk, circulair en stijlvol ‘groen’ parkeren!

Met zonnecarports en zonneoverkappingen helpen we je graag ‘GROEN PARKEREN’ mogelijk te maken. Je draagt direct bij aan het zichtbaar verduurzamen van jouw bedrijf, voorkomt netcongestie, stimuleert elektrisch rijden, je auto (EV) of e-bike staat koel en droog en je laad rechtstreeks uit de zon!

E-Ports (sinds 2014) zonne-overkappingen zijn voorzien van ‘gebouw geïntegreerde zonnepanelen’ (B.I.P.V.) met 30 jaar garantie, voor meer lichtdoorlaat. Zonne-overkappingen van de hoogste kwaliteit, waterdicht, volgens bouwbesluit, alles uit Nederland en Duitsland (laagste CO-2 uitstoot), geschikt voor windgebied I, II en III.

VEILIG | NEN 2608

Voor bovenhoofdse toepassing dient voor de zonnepanelen 1B1 glas te worden toegepast volgens NEN/DIN EN 12600. Onze zonnepanelen zijn volgens deze norm geclassificeerd, door de toepassing van het juiste veiligheidsglas.

Boven: Project Eindhoven DC4 genomineerd voor de BREEAM Awards 2021! E-Ports is trots onderdeel te zijn van dit BREAAM project: een gebouw geïntegreerde zonnepanelen rijwielstalling (BIPV) met oplaad mogelijkheden voor E-bike’s!

E-Ports in Meppel en E-Ports in Zoetermeer. zonnepanelen carport, zonnepanelen overkapping, zonnepanelen boothuis, gebouw geïntegreerde zonnepanelen (B.I.P.V.).

KLIMAATAKOORD

Eén van de afspraken uit het Klimaatakkoord is dat alle nieuwe auto’s vanaf 2030 elektrisch zijn. Daardoor komt er een toename in de laadbehoefte van elektrische personenauto’s, elektrische bussen, bestelauto’s, vrachtwagens en light electric vehicles.

Hotel Schiphol A4, Hotel van der Valk Schiphol - Amsterdam

EV-laadpleinen, laadpalen

Met EV-laadpleinen willen we het voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk maken elektrisch te rijden. Dat helpt ons bij het oplossen van het probleem van luchtvervuiling in de steden.

Meer en meer bedrijven met- en zonder zonnepanelen stappen over op een elektrische auto en daar horen ook laadpalen bij. Wij kunnen ervoor zorgen dat de auto’s slim opgeladen worden zonnestroom!

E-PORTS ZONNEOVERKAPPING IN EINDHOVEN

SOLAROVERKAPPING EN SOLARCARPORT

BENG & ENERGIELABEL C

Zonnecarports en zonneoverkappingen hebben diverse dubbelfuncties en zijn ook een mooie oplossing voor de strengere BENG-norm 2021 (i.p.v. E.P.C.) nieuwbouw en energielabel C-verplichting 2023 voor kantoren.

ZONNEOVERKAPPING, OVERKAPPING MET ZONNEPANELEN

Wij leveren ‘maatwerk en modulaire’ zonne-overkappingen, oneindig koppelbaar, met een minimaal aantal staanders. Je eigen ‘groen opgewekte’ stroom is direct te gebruiken voor je bedrijfspand, het opladen van elektrische auto’s, fietsen en scooters of je levert het gewoon terug aan het net.

ONZE KLANTEN

 • MKB
 • Overheid
 • Semi overheid
 • Energiecoöperaties
 • Projectontwikkelaars
 • Vastgoed
 • Kantoren
 • Ziekenhuizen
 • Grootwinkelbedrijven

Wij helpen je graag

Pouwel

Bob
Michiel
Daan
Jori

JE PARKEERPLAATS ALS ENERGIEBRON!

Nederland staat voor een grote transitie opgave in de mobiliteit. De in het regeerakkoord gemaakte ambitie om uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos te laten zijn, kan vertaald worden naar een wagenpark van 1,9 miljoen elektrische personenvoertuigen. Dit komt overeen met een laadbehoefte van 7.100 gigawattuur (GWh) waar 1,7 miljoen laadpunten voor nodig zijn.

Met onze B.I.P.V. parkeervoorzieningen, richt je je (bedrijfs)terrein efficiënter in en verduurzaam je de bedrijfsvoering! Een vier dubbel functie: droog parkeren, je eigen zonne-energie opwekken (en direct invoeden naar de verbruiker) en geld besparen, hogere EPC waarde en het zichtbaar verduurzamen van mobiliteit!

Hemelwater afvoer

Ben jij ook geïnteresseerd in B.I.P.V. parkeervoorzieningen of overkappingen (ook grootschalig) voor het parkeerterrein in jou gemeente of bij je bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!

Bezoekadres

Engineering

E-Ports sinds 2014

Wij hebben ruime ervaring met veilige, duurzame bovenhoofdse B.I.P.V. parkeervoorzieningen met gebouw geïntegreerde zonnepanelen.

In 2014 installeerden wij de ‘eerste zonnepanelen rijwielstalling van Nederland’ met Glas-Glas zonnepanelen in Venlo – primeur in Nederland! Vanaf 2020 doen wij dit onder onze nieuwe bedrijfsnaam E-Ports b.v. Het E-Ports team monteert door heel Nederland, vanuit de vestigingen in Meppel en Zoetermeer.

carports- en overkappingen van zonnepanelen

Onze parkeervoorzieningen zijn hufterproof, voorzien van volledig glazen lichtdoorlatende zonnepanelen en gebouwd volgens bouwbesluit. Standaard voorzien van thermisch verzonken staalwerk, volgens NEN-EN-ISO 1461. 

Zonnepanelen van de hoogste kwaliteit en voorzien van 1B1 veiligheidsglas en de hoogste kwalificatie op brandveiligheid (brandklasse A), volgens de IEC 61730-2 UL790) volgens NEN-EN 12600. 

Rijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | Venlo – 2013

Onze zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor bovenhoofdse toepassingen (volgens NEN-EN 12600, test voor glas voor gebouwen) en hebben 30 jaar garantie op het product en vermogen! Alles voorzien van de hoogste kwaliteit, veiligheidseisen en esthetisch zeer fraai!

Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | Sevenum

Wat kun je van ons verwachten?

Een uniek ontwerp voorzien van constructie tekeningen- en berekeningen en draagkracht- en sterke berekening. Een zonnepanelen parkeervoorziening overkapping compleet gemonteerd, geïnstalleerd en alle staaldelen geconserveerd – turnkey opgeleverd – alles onder eigen bouw begeleiding.

OPTIES

Onze zonne-energie overkappingen zijn geschikt voor fietsen en of auto’s, kunnen worden voorzien van elektrische laadpalen, houten of metalen zijwanden, rokersruimtes met of zonder zitbankjes, led verlichting, wandcontactdozen (E-Bike), batterij opslag etcetera.

Daarnaast ook in elke, door u gewenste RAL kleur leverbaar, dit door middel van een twee laags poedercoating – volgens NEN 5254:2003. 

VOOR WIE?

Bedrijven, hotels, (groot)winkelbedrijven, (semi)overheidsinstelling, ziekenhuizen, scholen, autogarage bedrijven, vastgoed eigenaren, woningcoöperaties, energiecoöperaties, projectontwikkelaars, architecten, zorginstellingen en aannemers. 

VEILIGHEIDSGLAS

Bij zowel een carport als een veranda (overkapping) wil je dat het dak zonlicht doorlaat, zodat een open en lichte constructie ontstaat. De achterzijde van het zonnepaneel dient dan transparant te zijn om het zonlicht door te laten. Glas-glas zonnepanelen, waarbij de achterzijde van glas is – in plaats van een kunststof (plastic) achterzijde – bieden dan uitkomst.

En zeker niet ieder glas-glas (zeker geen glas-folie) zonnepaneel is hiervoor geschikt!

Als direct onder de zonnepanelen wordt doorgelopen, is het van belang dat deze zijn voorzien van veiligheidsglas. Alleen dan kan voorkomen worden dat er mogelijk letsel ontstaat als het zonnepaneel beschadigd door een externe factor. Denk bijvoorbeeld aan een vallende dakpan, tak van een boom of een auto die tegen de veranda/carport aanrijdt.

VEILIG & DE JUISTE CERTIFICERINGEN

VEILIGHEIDSGLAS!

De door ons gebruikte ‘volledig glazen zonnepanelen’ zijn onderworpen aan de NEN-EN 12600 test voor glas voor gebouwen. Dit is de standaard beproeving methode voor de classificatie van vlakglas producten, waar zonnepanelen in deze toepassingen onder vallen.

Onze zonnepanelen hebben de test zeer goed doorstaan en zijn gelabeld als 1(B)1 veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas wel kan breken, maar dat het glas bij breuk bij elkaar wordt gehouden.

BRANDVEILIG!

Het is belangrijk dat door de toepassing van zonnepanelen de kans op (de verspreiding van) brand niet wordt vergroot. Daarom zijn deze zonnepanelen uitgebreid getest op brandveiligheid volgens UL 790. Ook deze volledig glazen zonnepanelen hebben de zwaarste testen doorstaan en hebben daarom Brandklasse A, de hoogst haalbare klasse!

BENG-Norm 2021

In de nieuwbouw wordt nu de EPC-norm gehanteerd, zoals omschreven in het Bouwbesluit. Deze bepalen de energieprestaties van de woning en waarbij bepaalde minimale prestaties worden geëist.  Om hieraan te voldoen worden, bijna altijd (excuus) zonnepanelen toegepast op het dak.

Echter vanaf 1 januari 2021 wordt de EPC-norm vervangen door de veel strengere BENG-norm. Om dan nog aan de norm te voldoen, zal enkel het toepassen van zonnepanelen op het dak vaak niet langer meer volstaan. Zonnegevels zullen vanaf 1 januari 2021 daarom ook veel vaker worden toegepast in de nieuwbouw dan nu nog het geval is.

Energielabel C kantoren verplicht 2023

Per 1 januari 2023 geldt voor kantoren de energielabel C-verplichting. Voor kantoren moet dan minimaal energielabel C zijn geregistreerd. Het aantal kantoren dat voldoet aan deze verplichting neemt nog steeds toe. Maar voor het merendeel van de kantoren zijn er echter nog (grote) stappen te zetten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een beter energielabel te behalen en een duurzamer kantoorpand te realiseren. Het verduurzamen van een kantoorpand vereist vaak een initiële investering, maar leidt op lange termijn tot kostenbesparing. RVO biedt verschillende subsidies en regelingen om energiebesparende maatregelen te ondersteunen.

Er zijn kleine winsten te behalen, maar er zijn ook mogelijkheden om grotere winsten te behalen. Dit kan door het plaatsen van zonnepanelen op de daken en/of door middel van een investering in zonnegevels of zonnecarports (Solarcarports/ B.I.P.V. parkeervoorzieningen).

Zonnegevels

Onze ‘volledig glazen zonnepanelen’ zijn ook uitermate geschikt om toe te passen op gevels van woningen en gebouwen – een zonnegevel. Op deze manier kun je het volle ‘zonne-energie potentieel’ benutten. Voor deze toepassing is het uiteraard ook van groot belang dat het zonnepaneel is voorzien van veiligheidsglas. Voor zowel nieuwbouw en bestaande bouw is het mogelijk om onze zonnepanelen op de gevel toe te passen.

GroenOpgewekt 5.0 installeerde haar eerste zonnegevel in 2013!

Zonnegevel, zonnegevels, zonnepanelen op gevels
Zonnegevel 2013 – Meppel
Zonneveranda met geïntegreerde zonnepanelen | 2019 Meppel

BIPV

BIPV oplossingen (gebouw geïntegreerde zonnepanelen) zijn in het bijzonder interessant wanneer er onvoldoende dakvlak beschikbaar is, daarnaast heeft het vaak een dubbelfunctie en je verdient er ook nog geld mee. Onze Glas-Glas zonnepanelen vervangen de traditionele bouwcomponenten en doen geen afbreuk aan het oorspronkelijke ontwerp.

Zonnepanelen rijwielstalling

Hieronder diverse voorbeelden van gebouw geïntegreerde zonne-energie overkappingen. De opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet of is voor eigen gebruik. Wilt u meer weten? Neem dan gerust even contact met ons op.

Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | 2020 – Eindhoven
Zonnerijwielstalling BIPV Oosterhout 2017
Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | 2017 – Oosterhout

Zonnerijwielstalling Venlo BIPV

Zonnerijwielstalling met geïntegreerde zonnepanelen | 2016 – Venlo 2

Zonnerijwielstalling geïntegreerde zonnepanelen | 2015 – Venlo 3

Carport van zonnepanelen

Zonnepanelen carport Meppel
Zonnecarport BIPV | 2014
SolarWatt zonnecarport met
Zonnecarport BIPV | 2014
BMW zonnecarport systeem zonnepanelen solarwatt Meppel Zwolle Steenwijk zonnestroom Nijeveen Hoogeveen Kampen Assen Dwingeloo Ruinen Ruinerwold
Zonnecarport BIPV carport met zonnepanelen

Veranda van zonnepanelen

Zonneveranda BIPV – 2019 Meppel

OPTIES

Wij kunnen ook Nederlandse led-verlichting, elektrische oplaadpunten, batterij opslag, rokersruimte(n), zitbanken, fietsenrekken etc. toevoegen aan het ontwerp.

Neem gerust contact met ons op, er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

SMA omvormer geplaatst in de zonne overkapping, zonne carport
SMA STP omvormer

Asbakken voor de solarcarports, solar overkappingen in Eindhoven
Asbakken in RAL kleur
Nederlandse ledverlichting van EVA optic
Ledverlichting
Zonnecarport met oplaadpunten voor de elektrische fiets
Oplaadpunten elektrische fiets

Ik wil graag een offerte voor een zonnepanelen overkapping met gebouw geïntegreerde zonnepanelen