Omvormers

De omvormer is het hart van uw zonnestroom installatie, deze zet zonlicht om naar bruikbare stroom. Onze strenge selectieprocedure heeft geresulteerd in een hoogwaardig assortiment omvormers geschikt voor parallel (SolarEdge of Tigo) of serie schakeling van de zonnepanelen , dit geheel afhankelijk van uw specifieke situatie.

Wij installeren uitsluitend hoog efficiënte, hoogwaardige Steca, Fronius en  SMA omvormers, deze eventueel met Tigo optimizers. Of SolarEdge omvormers i.c.m. SolarEdge optimizers. 

EEN GOED ADVIES

Een geschikte omvormer uitzoeken is voor ons niet zo ingewikkeld, maar wel een technisch verhaal. Met onze jarenlange ervaring adviseren wij u graag welke omvormer het best geschikt is voor uw eigen specifieke situatie.

De beste omvormers in Drenthe en Overijssel
SolarEdge omvormers

TROTS!

Naast al onze bestaande ambassadeurs mogen wij ook ‘meer bekende’ ambassadeurs, als De Volksbank, ABN-AMRO bank (SNS-bank, RegioBank), Prologis Europe bv Amsterdam, Boom bv Meppel, Wijnhoeve Runa, Drukkerij Prevoo, Mini Opslag Meppel en ASK Romein bv Roosendaal tot onze klanten beschouwen, evenals onze Oud Staatssecretaris- en Minister en diverse bekende Meppelers en Zwollenaren.

…En daar zijn wij trots op!

Steca

 • Serie schakeling (of parallel i.c.m. TIGO optimizers)
 • Productie Duitsland – sinds 1976
 • Rendement 98.6%.
 • Steca – particulieren.
Steca 1 fase omvormer – Zwolle

Hoog rendement zonnepanelen

=====================================

Fronius 

 • Serie schakeling (of parallel i.c.m. TIGO optimizers)
 • Productie Oostenrijk – sinds 1992
 • 5 jaar garantie 
 • Fronius.
Fronius 3 fase omvormer – Marknesse

Fronius omvormer

====================================

SMA 

 • Serie schakeling (of parallel i.c.m. TIGO optimizers)
 • Productie Duitsland – sinds 1981.
 • SMA – particulieren.
 • SMA – bedrijven.
SMA STP 4.0 – De Wijk
SMA STP 5.0 – De Wijk/ Meppel

SMA STP – Eexterveen
SMA STP – Venlo
SMA STP – RuinenHoog rendement zonnepanelen

=====================================

 SolarEdge 

SolarEdge omvormer
Zonnepanelen parallel geschakeld.

Een SolarEdge omvormer geeft u meer opbrengst per zonnepaneel en een volledig inzicht in de werking van elk individueel zonnepaneel. Alle zonnepanelen hebben een eigen omvormer (optimizer), waardoor het een maximaal rendement oplevert en vermogensverlies wordt voorkomen.

SolarEdge 3 fase omvormer – Zwolle
de beste zonnepanelen in drenthe en overijssel geplaatst door GroenOpgewekt 5.0 - een ervaren zonnepanelen specialist uit Meppel
SolarEdge P700 optimizer – Meppel
SolarEdge omvormer in Drenthe - Meppel
SolarEdge 1 fase omvormer – Meppel

 • Winnaar prestigieuze Intersolar Award 2016.
 • Klein en lichtgewicht (< 10 kg.).
 • 99% gemeten doeltreffendheid (minder verlies).
 • Lagere warmteontwikkeling.
 • Overdimensionering (155%) toegestaan.

 

 • Parallel schakeling.
 • 3 tot 25% meer kWh opbrengst.
 • 12 jaar productgarantie omvormer.
 • 25 jaar productgarantie optimizers.
 • Bewaking per zonnepaneel.
 • Voorkomt mismatch.

GroenOpgewekt 5.0 B.V. uit Meppel is sinds 2012 erkend en gecertificeerd Premium Partner van SolarEdge (Select certified partner). “Met deze onderscheiding bent u verzekerd van uitmuntende product- en servicekwaliteit en krijgt u een helder, transparant en evenwichtig advies op basis van kwaliteit, prijs en jarenlange ervaring.”

Wij adviseren bij uw zonnepanelen-installatie als omvormer het SolarEdge systeem te installeren: een SolarEdge systeem is een veiliger systeem (schakelt automatisch uit bij hoge temperaturen of beschadigde kabels) en gaat langer mee dan een traditioneel systeem.

BROCHURES

====================================

WERKING

Elektrische apparaten werken op wisselstroom en zonnepanelen maken gelijkstroom. De gelijkstroom wordt door de omvormer omgezet naar (230 volt) wisselstroom. De wisselstroom wordt via uw meterkast terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

De omvormer moet goed aansluiten bij het vermogen van uw zonnepanelen. Alle zonnepanelen samen vormen een systeem met een totaalvermogen. Met dit totaalvermogen en andere meetgegevens rekenen wij u een passende omvormer voor.

VERMOGEN

Het is in Nederland zeer gebruikelijk dat het vermogen van uw zonnepanelen hoger is dan het vermogen van de omvormer. Het meest geschikt is een omvormer met een vermogen van 15% kleiner tot 10% groter dan het aantal Wattpiek (totaalvermogen) van uw zonnepanelen.

U heeft nu de maximale stroom opbrengst van uw zonnepanelen. Een nominale vermogensverhouding tussen de 85 en 110% is ideaal.

LEVENSDUUR

De levensduur van onze string (serie) omvormers wordt geschat op zo’n 15 tot 20 jaar. Een string omvormer moet dus minimaal 1 keer vervangen worden, omdat de levensduur van onze Glas-Glas zonnepanelen inmiddels meer dan 30 jaar is.

De temperatuur in de omvormer is ook bepalend voor de levensduur en de elektronica is gevoelig voor hoge temperaturen. Samen bedenken wij goed waar de omvormer het best bij u kan worden geplaatst.

GROOTTE EN GELUID

Een omvormer is bijna net zo groot als een computerkast. Onze omvormers maken een licht zoemend geluid, wanneer ze in werking zijn. Het geluid kan per type wel iets verschillen, maar helemaal stille omvormers bestaan er nog niet. Wij denken daarom, samen met u, goed na over de plek van de omvormer.

PLAATSING

Plaatsing van de omvormer gebeurt uiteraard ook in overleg met u. Meestal plaatsen wij de omvormer op zolder, in uw garage of buiten (in de schaduw). Wij bedenken voor u de beste plek, daar waar u zelf geen last ondervindt van het licht zoemende geluid en waar de temperaturen niet snel hoog oplopen.

Als de plek bekend is kan er, na plaatsing,  een kabel worden getrokken van de zonnepanelen naar de omvormer.

Vanaf de omvormer komt er een leiding naar uw meterkast. Als er geen vrije groep in uw meterkast beschikbaar is, moet er een extra groep worden aangemaakt. Kabels en leidingen worden netjes voor u weggewerkt.

SolarWatt StecaGrid omvormer geplaatst in Meppel Steenwijk Zwolle Hoogeveen en Assen
Installatie uitleg – GroenOpgewekt 5.0

Na oplevering van uw complete zonnestroom installatie informeren onze medewerkers u uitgebreid over de werking van uw zonnestroom installatie.